Koledzy wtyczki w tylnych pasach bezpieczeństwa są tylko od elektrycznych zagłówków, tzn. że one działają dopiero gdy pasy są zapięte. Chociaż ostatnio jak patrzyłem u siebie to zagłówek mi działa pomimo nie zapiętego pasa bezpieczeństwa.
Koledzy wtyczki w tylnych pasach bezpieczeństwa są tylko od elektrycznych zagłówków, tzn. że one działają dopiero gdy pasy są zapięte. Chociaż ostatnio jak patrzyłem u siebie to zagłówek mi działa pomimo nie zapiętego pasa bezpieczeństwa.
czarek paranoja jakaś sluchaj to jak założe sobie jeżdzoną kanape to co bede musiał tez takie cuda robić?
a z resztą to nie może być czujnik od pasów ponieważ w kanapie by musiał być jakiś czujnik czy ktoś siedzi chyba że Ci jakieś kabelki idą do kanapy
Z założenia było tak że przy nie zapiętych pasach zagłówki tylne miały zjechać w najniższą pozycję żeby nie ograniczać widoczności do tyłu. Regulacja zagłówka z przycisku ma jednak działać pomimo nie zapiętych pasów. Co i jak wygląda po 20 latach widać w wypowiedziach powyżej.
Czarne e32 w benzynie!
Wtyczka o której piszecie działa jak napisał sz4lOny , w momencie zapięcia pasów z tyłu zagłówek podnosi się do góry plus istnieje możliwość regulacji manualnej /paluszkami po przełączniku/ ,a kiedy są odpięte zjeżdża w dół aby nie zasłaniać widoku kierowcy .Jeżeli chcecie sprawdzać nie zapominajcie że tylna kanapa działa tylko po przekręceniu zapłonu /a przynajmniej jest tak u mnie/ co daje fajny efekt jeżeli wsiadasz do samochodu ,a były zapięte pasy z tyłu to po przekręceniu kluczyka zjeżdżają zagłówki .
Marek.
mhm Ciekawie Ciekawie mysle czy nieda sie tego zrobić aby działało jak się podłączy pod jakąś mate (jak ktos usiądzie to wtedy sie podnosza)
Potrzebujesz mate, która tylko zwiera 2 przewody. banalna sprawa, o ile masz mate.
<<STOS>>
Wszystko się zgadza jak napisał kolega Sz4lOny ja u siebie dokładałem elektryczna kanapę i wszystko działa jak należy i nawet nie wiedziałem o tym że te zagłówki same się opuszczają :-)