Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Prawie otwarte auto

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 M30B30 '88
    Opisywane przez was sposoby są do wykonania tylko jeśli zamknął drzwi "na raz". Z tym, że E34 chyba nie miało podwójnego ryglowania, więc nie brałbym opisów z e34 pod uwagę. Jak zamknął na podwójny rygiel, to wszystkie drzwi są teoretycznie nie do otwarcia w żaden sposób ani od środka, ani od wewnątrz po odcięciu zasilania - w końcu po to jest podwójny rygiel, ale... Ale jak już pisałem wcześniej nawet na podwójnym ryglu czasem da się je otworzyć kluczem.
    Kolego nie powiedziałeś jak zamknąłeś auto. Podwójnie? To istotna sprawa. Sposób otwarcia przy pojedynczym zamknięciu jest nawet opisany w instrukcji obsługi i to to o czym koledzy pisali, zwyczajnie podnieś klamkę, a potem przekręć klucz. Czyli tak jak napisał xsilver. I powinno działać zarówno w drzwiach kierowcy, jak i pasażera. W instrukcji do E32 masz napisane jak wół na stronie o zamkach. Natomiast na podwójnym ryglu działają (lub nie działąją) tylko "triki". Przeczytaj sobie moją poprzednią wypowiedź, w której opisałem sposób, sprawdzony w kilku E32. Mogę nakręcić ci film instruktażowy telefonem. Jeśli uzyskałeś ten efekt, że ci się podniósł grzybek, to chyba jesteś na dobrej drodze. Jeśli w tym momencie klucz ci stawia opór, to spróbuj mocniej przekręcić. U mnie na podwójnym ryglu działa to tylko w drzwiach kierowcy w opisany przeze mnie wcześniej sposób, z tym, że grzybek wychodzi znacznie mniej niż przy normalnym "elektrycznym" otwarciu, ale mimo wszystko zamek się otwiera i mogę otworzyć drzwi. Wyciąganie akumulatora przy otwartych tylko drzwiach kierowcy nie jest zbyt komfortowe, ale po co się męczyć z podpinaniem napięcia.
    Ostatnio edytowane przez martyman ; 17-02-2011 o 22:03

Uprawnienia umieszczania postów