Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Prawie otwarte auto

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Próba podjęta niestety bez wyników pozytywnych aczkolwiek grzybek podnosi się o jakieś 3mm i dalej nie ma sił już iść.
    O co może chodzić?
    Wkładka raczej nie jest wyrobiona bo latem normalnie z kluczyka szło.

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    podnosisz klamkę do góry i przekręcasz kluczyk od 90 st w prawo - powinno działać w drzwiach pasażera (niektórym działa po stronie kierowcy).

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 M30B30 '88
    Opisywane przez was sposoby są do wykonania tylko jeśli zamknął drzwi "na raz". Z tym, że E34 chyba nie miało podwójnego ryglowania, więc nie brałbym opisów z e34 pod uwagę. Jak zamknął na podwójny rygiel, to wszystkie drzwi są teoretycznie nie do otwarcia w żaden sposób ani od środka, ani od wewnątrz po odcięciu zasilania - w końcu po to jest podwójny rygiel, ale... Ale jak już pisałem wcześniej nawet na podwójnym ryglu czasem da się je otworzyć kluczem.
    Kolego nie powiedziałeś jak zamknąłeś auto. Podwójnie? To istotna sprawa. Sposób otwarcia przy pojedynczym zamknięciu jest nawet opisany w instrukcji obsługi i to to o czym koledzy pisali, zwyczajnie podnieś klamkę, a potem przekręć klucz. Czyli tak jak napisał xsilver. I powinno działać zarówno w drzwiach kierowcy, jak i pasażera. W instrukcji do E32 masz napisane jak wół na stronie o zamkach. Natomiast na podwójnym ryglu działają (lub nie działąją) tylko "triki". Przeczytaj sobie moją poprzednią wypowiedź, w której opisałem sposób, sprawdzony w kilku E32. Mogę nakręcić ci film instruktażowy telefonem. Jeśli uzyskałeś ten efekt, że ci się podniósł grzybek, to chyba jesteś na dobrej drodze. Jeśli w tym momencie klucz ci stawia opór, to spróbuj mocniej przekręcić. U mnie na podwójnym ryglu działa to tylko w drzwiach kierowcy w opisany przeze mnie wcześniej sposób, z tym, że grzybek wychodzi znacznie mniej niż przy normalnym "elektrycznym" otwarciu, ale mimo wszystko zamek się otwiera i mogę otworzyć drzwi. Wyciąganie akumulatora przy otwartych tylko drzwiach kierowcy nie jest zbyt komfortowe, ale po co się męczyć z podpinaniem napięcia.
    Ostatnio edytowane przez martyman ; 17-02-2011 o 22:03

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Podłącz się nie do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, tylko do podświetlenia bagażnika - wtedy powinien się otworzyć normalnie z kluczyka.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Na podwójny tzn z pilota z centralnym.
    Spróbuję jeszcze pokombinować z zamkiem w bagażniku bo coś walnęło i nie idzie nawet klucza przekręcić, wydaje mi się że jest zasyfiony ale nie jestem pewien. Spróbuję go jeszcze jakoś przeczyścić i spróbować.
    Mogę Cię prosić o ten film bo nie jestem do końca pewien czy dobrze to robię.Z góry dzięki.
    Dzisiaj deszcz padał więc wolałem nie kombinować z elektroniką ale jutro początek weekendu to będzie można dłużej pokombinować.

Zaawansowany Użytkownik Awatar iNstyNkt1
    BMW
    .
    Fantastycznie 3mm to idealny znak, próbuj dalej, w ten sam sposob a "grzybek" uniesie sie wyzej az bedziesz mogł otworzyc drzwi, nie mysl sobie ze ja podeszlem do auta wsadzilem kluczyk, i za pierwszym czy pietnastym razem mi wyszlo, musialem nabrac wprawy i wyczucia, wiec zrob tą sekwencje jeszcze 100 razy a otworzysz ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 730i
    Cytat Zamieszczone przez iNstyNkt1 Zobacz posta
    Fantastycznie 3mm to idealny znak, próbuj dalej, w ten sam sposob a "grzybek" uniesie sie wyzej az bedziesz mogł otworzyc drzwi, nie mysl sobie ze ja podeszlem do auta wsadzilem kluczyk, i za pierwszym czy pietnastym razem mi wyszlo, musialem nabrac wprawy i wyczucia, wiec zrob tą sekwencje jeszcze 100 razy a otworzysz ;)
    To dzięki za pocieszenie. Jutro będę miał więc czasu co oznacza więcej prób.

Uprawnienia umieszczania postów