Strona 48 z 56 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 553

Wątek: [e32] Witam serdecznie :)

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Nie wiem jak możecie się tak nabierać ;)?. No chyba że ja jestem w grupie która źle to zinterpretowała ;).

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Ja dalej nie rozumiem o co wam chodzi :-P będzie dobrze zobaczycie,uwierzycie :-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Już prędzej uwierzę w drugą w tym "stylu" obok srebrnej dla pokazania kontrastu, między smakiem w przeróbkach auta, a jego całkowitym brakiem ;)

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    Jak zrobisz te mody to ja przerabiam swoją na kombi i wsadzam 1,9TDI pod maskę

BMW
    Touring w E32 jest akurat bardzo ciekawym efektem prac stylistów BMW, a taką przeróbkę mógłbyś opchnąć za grube pieniądze jako odnaleziony jeden z siedmiu prototypów. Tylko musiałbyś się powstrzymać od wsadzania 1,9TDI, co mogłoby ująć projektowi prestiżu ;)

3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Renault Safrane
    Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Touring w E32 jest akurat bardzo ciekawym efektem prac stylistów BMW, a taką przeróbkę mógłbyś opchnąć za grube pieniądze jako odnaleziony jeden z siedmiu prototypów. Tylko musiałbyś się powstrzymać od wsadzania 1,9TDI, co mogłoby ująć projektowi prestiżu ;)
    Przecież 1,9 TDI to najbardziej prestiżowy motor. Spytaj Mirka Handlarza :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Ejj bez tdi mi tutaj... heh

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Truth Zobacz posta
    Przecież 1,9 TDI to najbardziej prestiżowy motor. Spytaj Mirka Handlarza :)
    Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem w tamtym poście ;)

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Koniec pie*dolenia. Zamykam do czasu aż mi Dżuda nie prześle zaświadczenia o ukończeniu leczenia psychiatrycznego z wynikiem pozytywnym.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    No więc tak jak Irek powiedział, byłem na krótkim leczeniu psychiatrycznym i znów racjonalnie myślę

Jednak lamp tyu clear, koloru cameleon i chromowanych felg niestety nie będzie

A tak na poważnie...

Głównym powodem malowania auta była wymiana drzwi. Po pierwsze nie były jak się patrzyło na nich pod kątem a po drugie jak były malowane w 2011r była masa rdzy która była "zalepiona" aby tylko pojechać na zlot w Chotowej. Drzwi wiedziałem że mam kiepskie ale po ich ściągnięciu i ostrym dłubaniu pojawił się oto taki widok który przerósł moje oczekiwania :

Reszty już nie chciało mi się dłubać bo i tak idą na złom a chciałem tylko to uwiecznić jednym zdjęciem. Drzwi które kupiłem są kompletnie wolne od rdzy

Tutaj fotka przed malowaniem :

Dodam że podłoga były w stanie dobrym. Jedna dziurka się pojawiła jednak jest to wszystko już zrobione i zabezpieczone.

Prace żeby przygotować auto do malowania trwały ok 1,5miesiąca i dodam że niebyła przy tym używana żadna szpachla itp. Całość została przycięta tak aby pod kątem wykluczyć nierówności itp.

Efekty będzie dopiero widać po polerce i "przycięciu" bezbarwnego ale tak na szybko zrobiłem kilka fotek :

Bardzo długo myślałem nad zmianą lakieru na granitsilber który wychodził w późniejszych latach produkcji. Jednak po wielu godzinach zastanowienia doszedłem do wniosku że jednak będzie podstawa czyli wszystkim dobrze znany lachsilber 203.

Oprócz tego wpadło gwintowane zawieszenie,atermiki i ori lampy black hella. Być może że dziś będzie jeszcze soft close. We wnętrzu zmieniły się boczki,schowki i tunel w skórze oraz doszła el roleta.

Ogólnie teraz bardzo słabo stoję z czasem żeby to wszystko zacząć składać ale może do końca wakacji jakoś się wyjedzie.

Uprawnienia umieszczania postów