-
Zaawansowany Użytkownik
Tak właśnie zrobiłem tylko benzyną ekstrakcyjną bo akurat miałem pod ręką. Problem znikł, nie wiem na jak długo, dlatego bez nowej przepływki w bagażniku nie chce gdzieś dalej jeździć :)
Dzisiaj wymieniłem przepływomierz, na nowy boschowski i co się stało?
Rewelacja, samochód zupełnie inaczej jeździ, teraz czuć że to ma ponad 4 litry pojemności. Oczywiście zniknęły też poszarpywania przy większych obrotach, z dołu stał się żwawy, a koła chętnie tracą przyczepność na suchym asfalcie. Skrzynia biegów też jakby inaczej zaczęła zmieniać biegi, bardziej miękko, bez przeciągania. Jest to droga impreza w wymianie, ale jeżeli ktoś ma podobny problem, warto się tym zainteresować. Dodam jeszcze że silnik z vanosem, czyli m62TU, nie pracuje poprawnie z odpiętym przepływomierzem! Pracuje tylko do 1500obr/min, powyżej tych obrotów jest zamuła, strzelanie w wydech i dolot. Jednym słowem nie da się jechać.
Kolejna sprawa, przed wymianą przepływki, odepnijmy klemy (najpierw minus-, później+) i połączmy je ze sobą, dla zresetowania komputera. Dopiero po zamontowaniu przepływomierza podpinamy klemy (najpierw plus+, później minus-). Bez tego mogą wystąpić dziwne objawy po odpaleniu.
Ostatnio edytowane przez Rafciu ; 22-02-2011 o 13:19
Uprawnienia umieszczania postów