-
Zaawansowany Użytkownik
U mnie chyba na pewno padł przepływomierz. Dzisiaj chciałem pojechać po dziewczynę i jak wyjechałem na główną ulicę chciałem nieco mocniej przyspieszyć, to silnik zaczął się dusić jakby nie miał paliwa. Jechał tylko do 1500obr/min, powyżej tej wartości dusił się i strzelał w dolot. Po całkowitym odpięciu przepływki, praca silnika w ogóle się nie zmieniła...
Więc teraz powstaje pytanie, gdzie kupić przepływomierz? Allegro, intercars (o ile mają), ASO (kupa pieniędzy). Oczywiście w grę wchodzi tylko nowy, ewentualnie fabrycznie regenerowany o ile istnieje coś takiego.
I kolejne pytanie, czy po wsadzeniu nowego przepływomierza nie trzeba go jakoś wgrywać, czy kalibrować, czy jeszcze innych cudów robić?
-
Zaawansowany Użytkownik
W intercarsie mają przepływomierze. Oryginalny Boscha do 3.0d kupiłem za 550 złotych, a w ASO kosztuje coś około 1500. Polecam intercars. Co do programowania ECU, to nie wydaje mi się, żeby było potrzebne, ale głowy nie dam :) Można by ewentualnie zresetować adaptację silnika.
-
Zaawansowany Użytkownik
Dzisiaj gadałem z kumplem który do swojej bejcy też kupował w intercarsie. Ponoć mają tam też jakieś zamienniki, ale u niego wytrzymał 2tygodnie i przestał działać :)
Uprawnienia umieszczania postów