Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: E38 Wycena szkody AC - mo¿e kto¶ siê orientuje?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar JACEK R
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    By³o e38 728i, jest B5FL 1.9TDI
    Sk±d
    Bia³a Podlaska

E38 Wycena szkody AC - mo¿e kto¶ siê orientuje?

Witam. Dzisiaj rano mia³em do¶æ nie przyjemn± sytuacjê. Mianowicie wjecha³em w autko stoj±ce na krzy¿ówce. Mam trochê obdart± maskê (maleñka wgniotka i starty lakier na d³ugo¶ci ok 20 cm), znikn±³ kawa³ek zderzaka i pêk³ halogen oraz nerka. Mój znajomy lakiernik twierdzi ¿e zrobi mi to za bardzo ma³e pieni±dze. I tutaj rodzi siê pytanie: Czy warto to zg³aszaæ jako szkodê z polisy AC? Mo¿e kto¶ siê zajmuje ubezpieczeniami lub orientuje na ile to mo¿e byæ wycenione? Do malowania maska, zderzak (klejenie lub wymiana i malowanie), halogeny do wymiany i nerki. Znajomy twierdzi ¿e ponad 2 tys. powinno byæ z tego. Autko to 728i z 97r.

Je¶li w z³ym miejscu doda³em temat to przepraszam.

Pozdrawiam
    Jacek
    “Proste s± dla szybkich samochodów. Zakrêty - dla szybkich kierowców” - Colin McRae
    >>>NIE DLA ACTA<<<
    "I had a dream, I was king. Woke up, still king"

BMW 728i - 97'
    MERC W124 200D - 86'
    MERC W123 240D - 79'

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19
    Zale¿y gdzie masz to AC, jesli w jakiejs firmie krzak to nie dostaniesz za du¿o lub ogólnie ciê¿ko bêdzie wywalczyæ swoje.
    Z tego co moj± polise studiowa³em, zg³aszaj±c szkodê przeskoczysz o 2 poziomy bonus malus w zni¿kach.
    Z drugiej strony, po to masz AC ¿eby w takim wypadku z tego korzystaæ

Mi ciut przerysowano b³otnik na parkingu. Gdybym to zglosil dosta³bym pewnie 500 pln na pomalowanie. Zwy¿ka AC przy nastêpnej skladce wynioslaby 500 pln, a je¶li nie zg³osze to dostane 400 pln zni¿ki na AC i przy kolejnym roku znowu zni¿ki dalej polec±. Tak¿e obczytaj sobie umowe z ubezpieczycielem i dowiesz siê co i jak.

Jak znasz jakie¶ ciê¿kie skrzy¿owanie to zawsze mo¿esz pojechaæ szukaæ sponsora
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 17-02-2011 o 18:44
    e38 m62TUb44 740i

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Ponar
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 730D
    Sk±d
    Lublin
    Stracisz max 20% zni¿ki wiêc nie wahaj siê i zg³aszaj szkodê. Stawki co prawda id± w górê i nie bêdziesz móg³ skorzystaæ z tak zwanej indeksacji przy bezszkodowej kontynuacji ale jak 2000 z³ masz dostaæ to i tak siê op³aca.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    740iA
    Sk±d
    P³ock-Drobin
    powiem ci tak mi wyjecha³ koles uszkodzenia zderzak i maska wzmocnienie pod zderzakiem przyznali 3.300 z³ szkoda ca³kowita
    moja bunia 94 rok 740iA

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar JACEK R
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    By³o e38 728i, jest B5FL 1.9TDI
    Sk±d
    Bia³a Podlaska
    Ju¿ jestem po ocenie rzeczoznawcy. Popatrzy³, poduma³ i wycenê na prawie 3 tys zrobi³. Tak¿e mogê powiedzieæ ¿e uda³o siê na tym zarobiæ. Auto nie ucierpia³o zbytnio wiêc jest ok.

Pozdrawiam!
    “Proste s± dla szybkich samochodów. Zakrêty - dla szybkich kierowców” - Colin McRae
    >>>NIE DLA ACTA<<<
    "I had a dream, I was king. Woke up, still king"

BMW 728i - 97'
    MERC W124 200D - 86'
    MERC W123 240D - 79'

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •