Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Niebieski dym po odpaleniu m60b40

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Z00FY
    Gość
    Gdy się przysłucham kolo wydechu to slychać czasem cos pokroju wypadajacego zapłonu ale to bardzo rzadko ,nie wiem czy chodzi nam o to samo.. Wydech mam jeden na dwu rurce bo mam e32 więc nie powiem. Na minusowej temperaturze jak odpalę auto to strasznie śmierdzi benzyną z wydechu ale to normalne no i wtedy wyrażnie wolniej się wkręca na obroty (położenie dzwigni biegów w pozycji N oczywiscie nie pałuje auta tylko do niecalych 3 tyś rpm) ale to pewnie przez właściwości oleju w innej temperaturze.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    odnośnie wydechu to chodzi mi o to że słychać buczenie i co jakiś czas słychać takie puff i tak co jakiś czas, u mnie jak zimny to tez wolniej wkręca się na obroty

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 730d moje ex:e34 524td,e32 730,e39 525td,e38 728,e38 740,e38 740
    Cytat Zamieszczone przez 525d Zobacz posta
    odnośnie wydechu to chodzi mi o to że słychać buczenie i co jakiś czas słychać takie puff i tak co jakiś czas, u mnie jak zimny to tez wolniej wkręca się na obroty
    Kolego u mnie jest dokladnie tak samo..Wymienilem wszystkie fajki bosch swiece NGK odme uszczelki pod kolekorem pod deklami i dalej to samo.A co do tych obrotow to juz myslalem ze jest cos nie tak ale widze ze nie tylko w moim m60b40 tak jest :)

Uprawnienia umieszczania postów