No ja tez jakos chyba około godzinki czekałem - dokladnie nie pamietam.. Do 14.30 Adasio to bym wstał hehe
No ja tez jakos chyba około godzinki czekałem - dokladnie nie pamietam.. Do 14.30 Adasio to bym wstał hehe
No i po zabiegu :)
zaczęli o 10:30 a skończyli o 13:00 - faktycznie zabieg trwał godzine,ale jeszcze posprawdzali mi całe autko,czy wszystko ok,umyli wyczyścili i oddali - aż miło jeżdzić takim autkiem
PS zdecydowanie poprawiła się obsługa i podejście do klienta w Bawarii - zdecydowany i DUŻY plus dla nich
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Ja byłem dzisiaj u BMW Misiak, moje auto łapie się na wymianę tego węża w układzie hamulcowym, z tym że... oczywiście nie bez problemowo, mianowicie aby przeprowadzić ten zabieg BMW Misiak musi się zgłosić do Warszawy z zapytaniem, czy mogą przeprowadzić ten zabieg, ponieważ... jest to auto z rynku Amerykańskiego. Brak mi słów po prostu, co do tego ma jakieś WWA, czy to auto moje czy dilera WWA?! , zawsze chciałem omijać to miejsce i chyba nadal będę to robił, bo tylko mi podnoszą ciśnienie.
Spokojnie Arman - ja też tak miałem - koleś wysłał maila do BMW i za 2-3 dni dzwonił i zapraszał mnie na akcje - nic poważnego ( oczywiście czasem odmawiaja - ale to zazwyczaj gdy chodzi o elektronike) bo zdarza sie że po jakiejs tam ingerencji pada pół systemu
tak że bez nerwów - taka maja procedure i ja ja przeszedłem więc i Tobie sie uda - głowa do góry!
Dokladnie a Warszawa wysyla tego maila dalej do Monachium i decyzja czy robic czy nie przychodzi wlasnie od nich.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Patologia z tą centralizacją - nawet prywatne firmy głupieją...
Nie no ja się tam nawet nie zmartwiłem specjalnie, tylko pomyślałem przez chwile że tylko mi się tak zdarzyło :)
Teraz tylko pytanie, czy naprawdę warto to robić? To jakaś ważna operacja?
Hmmm - zastanawiałem się nad tym samym przed wykonaniem tej usługi ( miałem dobre auto,nic się nie działo hamowało idealnie itd) więc PO CO ?? to robić??
ale skoro moje auto 2 inne akcje ma za sobą i wszystko jest OK to warto i 3 zrobić i dac szanse ASO - jak coś sp... to ich pozwe i tyle
ale zabieg wykonali ok więc nie mam powodów narzekać- dodatkowo posprawdzali wszystko i jestem zadowolony
a czy warto - to część układu hamulcowego - więc jak dla mnie jeden z najwazniejszych - bo jadac 200/h i niech ci coś padnie to kaplica jest więc taki układ warto choćby sprawdzić czy działa jak należy
do cholery oni (ASO) przynajmniej sie znac na tym powinni bo kto inny?
jak widzisz zrobiło to juz kilka osób ze mna włącznie i nie narzekaja więc nie martw sie!
byłem dziś w Inschcape Motor we Wrocławiu http://www.bmw-inchcape.pl/ i moje autko też łapie się na wymiane tego przewodu ( który idzie od serwa do silnika). Będą jutro do mnie dzwonić celem umówienia się na wizytę. Akcja jest dwu etapowa. Najpierw wymieniają ten wężyk i sprawdzają szczelność serwa w razie nieszczelności umawiamy się na wymianę serwa :)
Wężyk wymieniony, serwo ok, autko po serwisie umyte, wysprzątane i pachnące... dodatkowo cukiereczki miętowe ( w ładynm okrągył pudełeczku wygląda jak znaczek BMW z maski) + wizytówka imienna mechanika, który naprawiał leżały koło zegarów, a ksiązka serwisowa i kilka róznych kartek na siedzeniu pasażera.... jednym słowem - miodzio :)
czas trwania od 9:40 do 14:00
Ostatnio edytowane przez mrsiwek ; 24-03-2011 o 22:43
Odgrzewam kotleta, dzisiaj dzwoniłem do ASO w Poznaniu okazało się ze mam jedna akcje serwisowa - układ hamulcowy, podobńo są wycieki płynu który dostaje się do serva, i to by się zgadzało u mnie, pół roku temu wymieniałem servo bo pedał hamulcowy zrobił się twardy, do membrany serva dostał się płyn i ja uszkodził. Umowilem się na środę na akcje serwisowa