-
Początkujący Użytkownik
Uważam, że instalacja Prinsa jest przereklamowana, i do tego bardzo droga w serwisowaniu, chociażby w głupiej regulacji. Ja osobiście polecam jak wyżej wtryski hana 2000 do tego sterownik staga. Jeżeli chodzi o reduktory do tego silnika to tylko i wyłącznie dwa. Widziałem różne cuda, nawet jeden reduktor KME silver przy silniku 4.0 :d Niestety do tej mocy nie wystarczy nawet "wzmocniony" Gold itd. Wtedy moim zdaniem auto nie jeździ, mało tego niszczymy silnik (wypalanie zaworów). Później krążą opinie, że gaz mocno skraca żywotność silników, ale skoro Pan Wiesiu założył nam lpg w stodole to tak jest i nie dlatego, że nie miał pojęcia, tylko poprostu więcej zarobi jak założy nam badziew. Po pierwsze na instalacji a po drugie na jej serwisie w przyszłości. Niestety dobra instalacja swoje kosztuje, warto dołożyć te kilka stówek. Tak więc jak już mówiłem przy silniku m60b40 ja bym zrobił tak: Wtryski Hana 2000 Sterownik Stag 300 plus butla wedle uznania. Przewód gazowy fi 8 (spotykałem się też z montażem trójnika za elektrozaworem i puszczeniem 2x fi 6 do 2 reduktorów) Reduktory 2x zavoli zeta s lub 2x Magic Jet III. Te drugie są bardzo małe i fajnie daje się je wkomponować za nadkolem:)
Uprawnienia umieszczania postów