-
Smerf Czepialski
Konfiguracja, którą podał Adrian jest bardzo dobra. W zasadzie te komponenty zapewnią Ci takie same osiągi jak na Pb. Wiem o czym piszę, bo sam mam KME Diego + KME Gold (x1) + Matrixy544. KME Diego daje radę choć Stag jest o tyle lepszy, że bardziej popularny i łatwiej o kogoś kumatego. Matrixy są drogie, bo przy awarii jednego musisz wymieniać całą listwę. W wypadku Hana H2000 wymieniasz pojedynczy wtrysk, czyli zamiast 350-500zł za listwę Martixa płacisz 120zł za Hana. Gold - na co dzień daje radę, nie przycina itp. Natomiast kiedy chciałbyś się pobawić i pomęczysz auto przez dłuższy czas w górnym zakresie obrotów to niestety nie wyrabia się i kończy się frajda z jazdy. Jeśli nie masz zamiaru piłować auta, a ma służyć tylko do spokojnej codziennej jazdy, moim zdaniem, możesz zrezygnować z 2 reduktorów na rzecz 1. Zaoszczędzisz w ten sposób ok. 400-500zł (zakup + dodatkowa robota). Czy warto? Sam sobie musisz odpowiedzieć. Ja niestety nie miałem takiej możliwości, bo gaz zakładał poprzedni właściciel, lecz gdybym miał wybór to dołożyłbym te 500zł ;)
Uprawnienia umieszczania postów