Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Nietypowy problem ze zbiorniczkiem wyrównawczym chłodnicy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Jakieś 1,5 roku temu miałem to samo identyko jak Ty. Resztki wpadły do środka i tak jeżdziłem z pół roku. Po tym czasie zaczęły się małe kłopoty z zapowietrzaniem się układu chłodzenia i bulgotaniu w nagrzewnicy. Cuda już robiłe i byłem przygotowany na najgorsze. Jak się okazało nie było to nic poważnego tylko pompa wody, a przy tym jak się póżniej okazało (podczas odpowietrzania układu) uszkodzone przegrody w zbiorniczku wyrównawczym. Te przeszkadzały znacznie w dobrym odpowietrzeniu. W zbiorniczku są dwie przegrody plastikowe, które u mnie popękały w wyniu starości i napewno od resztek pływaka, który zakończony jest taką pianką jakby częśc pływająca w płynie. Ta połamała stare plastikowe przegrody, a ich resztki blokowały wyjście na dnie zbiorniczka wyrównawczego. Po wymianie zbiorniczka ASO koszt 270zł odpowietrzyło się jak należy. Nie koniecznie finał sprawy u Ciebie musi być taki sam jak mój, ale radzę wymienić. W każdym razie napewno nie jak najszybciej, ale jednak radzę.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Mariusz, sprawdziliśmy schematy i wychodzi na to, ze ten mały kawałek plastiku może dostać się do pompy wody więc żeby uniknąć kłopotów spróbuj to jakoś wydostać.

Uprawnienia umieszczania postów