-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Pytanie o rolete rêczn± E32
cze¶æ jak dzia³a roleta da siê j± wymontowaæ z pó³ki ? z tego co widze jest na nitach i da siê to wyj±æ bokiem i obudowa jej metalowa by zosta³a jak ona dzia³a bo chodzi o to ze chcia³bym j± naprawiæ bo nie zwija sama.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Witam, rozumiem ze pytasz o rolete tylnej szyby. Ja rozbieralem rolety tylnych drzwi i da sie je wyjac, metalowa obudowa zostaje i wychodzi taki palak z roleta. W tylnej tez pewnie tak samo jest. Z boku powinny byc takie plastikowe zaslepki zdejmuje sie je i wyciaga rolete. Ale mi niestety sie nie udalo zwijania naprawic gdyz mechanizm znajduje sie wenatrz palaka na ktorym nawinieta jest roleta. Jak by ci sie udalo to podziel sie wiedza na ten temat.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Tak tak± roletê da siê naprawiæ oko³o 2 lat temu zakupi³em tak± uszkodzon± i bez problemu da siê to naprawiæ .Wystarczy rozebraæ nawin±æ mechanizm aby zwija³ i o k³opocie ;D
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Tak panowie w³a¶nie s± dwie za¶lepki po bokach zanitowane roznituje to i wyjmê bokiem a obudowa metalowa zostanie.
A ten mechanizm jak sie nawija?
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Ja nie stety nie wiem jak sie nawija. Jak bys mogl to porob jakies fotki jak rozebrac i jak sie nawija, to zrobil bym sobie trojkaty i jedna rolete bovzna bo sie nie zwijaja.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Ostatnio edytowane przez Miros³aw ; 20-06-2011 o 20:12
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
nie wiem ale jak nie opisujesz jak to czyli jest prosto i jak to rozbiore to powinienem siê domy¶leæ jak to zrobiæ?
Tom zrobiê dla ciebie zdjêcia w³a¶nie siê za to wezmê.
Ch³opaki a mam tak± pro¶bê mam podsufitkê zwyk³± bo rolete wla¶nie kupi³em móg³ by kto¶ zdj±æ ten plasticzek i pokazaæ jak jest zrobiony otwór pod uchwyt rolety? bo on wygl±da dziwnie i nie wiem jak to ponawiercaæ porobiæ otwory ¿eby by³o dobrze
-
Vip
Vip
Odegnij podsufitkê i w miejscach gdzie powinny byæ zaczepy s± wyt³oczenia na te uchwyty wystarczy po nich wyci±æ dziurê i po k³opocie.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
suuper ale to chyba muszê j± zdj±æ prawda? ale zreszt± zobaczê sam.
-
Vip
Vip
Wystarczy ja nieco odgi±æ i ostrym no¿em idzie to zrobiæ. Wiem bo robi³em tak w mojej wcze¶niejszej E32. Tylko musisz zdaæ sobie sprawê z faktu i¿ gdy to zrobisz a potem zmienisz zdanie i zdecydujesz siê na elektryczn± roletê to wówczas te uchwyty nie bêd± ju¿ potrzebne i albo zostan± albo trzeba bêdzie zmieniæ podsufitkê.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum