-
Zaawansowany Użytkownik
Oświetlenie kabiny oraz czujnik drzwi zależne od dźwigni zmiany biegów? Problem
Cześć,
Dzisiaj rano pojawił się mały problem w aucie. Wchodzę do samochodu, oświetlenie się zapla, wkładam kluczyk, przekręcam a tu nagle dyskoteka - wszystkie światełka oświetlenia zaczęły zapalać się i gasnąć. Trwało to przez dobrą chwilę i się ustabilizowało.
Kolejna ciekawostka, na P świecą się wszystkie światła oświetlenia kabiny cały czas, po przesunięciu na R - gasną. Na N znowu się świecą, na D - gasną.
I jeszcze jedna ciekawostka - pojawił się problem z czujnikiem zamknięcia drzwi - drze się, że nie są zamknięte.
Oczywiście wszystkie problemy pojawiły się dosłownie w jednej chwili - nigdy wcześniej nie miałem podobnego przeżycia. Wczoraj wieczorem było ok, dzisiaj rano disco ;-)
Jakieś pomysły? :-)
Pozdrawiam,
Marcin
-
Doświadczony Użytkownik
Wygląda to na jakieś zwarcie ale prawdę mówiąc nie wiem co poradzić.
Nie wiem czy moduł komfortu akurat za to odpowiada bo jeśli tak to usterka może być w nim
-
yazg.o.t.
Vip
ja stawialbym na slizg na slupku drzwi, mowie o plastikowym czarnym elemencie dokreconym do slupka, zapadka drzwi przy zamykaniu wchodzi w ten element i dociska slizg. zobacz czy ten slizg pracuje lekko i czy sie nie ukruszyl.
ja mialem podobna sytuacje w e36, ten dzyndzel sie ukruszyl i mialem disco inferno
-
Zaawansowany Użytkownik
Sprawdziłem element w słupku - jest ok, chodzi lekko i nie ukruszył się.
Prawda jest taka, że nie wiem za co się zabrać. Co myślicie o module komfortu, czy to może być jego sprawka?
Pozdrawiam,
Marcin
-
Zaawansowany Użytkownik
zajżyj pod kanapę tylna za fotelem któraś z kostek musiała Ci uciec z miejsca przeznaczenia. U mnie było podobnie z tym że wycieraczki też nie chciały działać
Uprawnienia umieszczania postów