Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czy to dobry gaz do m62b44?

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Auto z roznych powodow odpuscilem, choc jesli bylaby tylko wymiana wtryskow, to nie bylby to problem. Hana wydaje sie fajny bo mozna wymieniac po jednym w razie uszkodzenia. Dziekuje bardzo za rady i opinie, zglosze sie jak upatrze cos kolejnego. Pozdrawiam i prosze o zamkniecie tematu.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 13-02-2011 o 14:54 Powód: Tematu nie będę zamykał, bo nie widzę takiej potrzeby.

BMW
    528i + LPG
    Przymierzam sie do kolejnego auta. http://otomoto.pl/show/?id=C18376941
    Gaz jest firmy kme, jeden reduktor kme gold i wtryski magic jet. Butla w kole ale wlew pod zderzakiem od spodu. Takie info otrzymalem od wlasciciela przez tel. Czy nadaje sie to? Jesli trzeba cos zmienic to co i za ile?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 M60B30
    Jaki jest sterownik g3 czy starszy?
    Reduktor do dołożenia, wtryski do sprawdzenia (a najlepiej wymienić na hanki i z głowy kilkadziesiąt tyś).
    Koszt ok 1500
    Ostatnio edytowane przez Adrian1031 ; 07-04-2011 o 22:50

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E39 540iA 2002r EX:E38 728i
    U siebie w E38 728i mam instalację KME i w ogóle jej nie używam ponieważ żaden gaznownik nie potrafi mi jej dobrze ustawić...(szarpanie itd...) Ale to może być tylko u mnie taki problem.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 M60B30
    Cytat Zamieszczone przez Proyer Zobacz posta
    U siebie w E38 728i mam instalację KME i w ogóle jej nie używam ponieważ żaden gaznownik nie potrafi mi jej dobrze ustawić...(szarpanie itd...) Ale to może być tylko u mnie taki problem.
    Napisz co tam masz to spróbuje Ci pomóc. Ja też mam KME i jestem zadowolony (po tym jak sam poprawiłem wszystko).

BMW
    528i + LPG
    Wlasciciel nie byl w stanie powiedziec jaki jest sterownik. Mowil natomiast ze wczesniej mial 2 slabsze reduktory, ale potem wymienil na jednego golda i daje rade. Jak zapytalem o hamownie to zaczal sie mieszac, ze oczywiscie mozemy pojechac ale chyba nie spodziewam sie ze moc na gazie bedzie taka jak na pb. Z tego co czytalem to na dobrym lpg ubytek to kilka km, w zasadzie nieodczuwalna sprawa. Nie wiem kiedy gaz byl zalozony, ale zastanawiam sie czy silnik nie dostal po tylku z powodu slabej instalki.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 M60B30
    A dawno zakładał instalację? Jak mu na goldzie przybyło mocy to wcześniej była klęska. Zapytaj jak długo jeździł na tych słabszych reduktorach i jakie one były. Zresztą jak instalacja starsza jak 2008 lipiec to do wymiany cała (w tym czasie weszły instalacje g3 które mają korekcje).

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Proyer Zobacz posta
    Ja mam taki problem kiedy zatankuję gaz słabej jakości i w okolicach 2.500rpm na 5 biegu z V8 robi się V7. Dlatego tankuję na porządnej i sprawdzonej stacji. Dodam, że mam stary sterownik na nie G3 :D

Uprawnienia umieszczania postów