Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 22

W±tek: Przestroga przed serwisem pobieraczek.pl

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    ...
    Sk±d
    ...

Exclamation Przestroga przed serwisem pobieraczek.pl

Niektórzy z Was pewnie ju¿ s³yszeli o tych naci±gaczach, ale pewnie nie wszyscy. Ja dowiedzia³am siê dopiero dzisiaj po otrzymaniu maila z ¿±daniem zap³aty za korzystanie z ich us³ug. Pokrótce powiem, ¿e sprawa wygl±da nastêpuj±co. Jak ju¿ siê trafi na ich stronê widnieje napis 10 dni pobierania za darmo. (By³ moment, ¿e nagminnie poszukiwa³am pewnej ksi±¿ki i by³o mi obojêtne czy znajdê j± w formie audiobooka, ebooka czy filmu. Ksi±¿kê mo¿na dostaæ tylko i wy³±cznie w Niemczech a zale¿a³o mi na czasie). Po zarejestrowaniu siê na tym portalu oczywi¶cie nic nie da³o siê pobraæ bo oczywi¶cie nic na nim nie ma, wszystko to pic na wodê. Wiêc zapomnia³am ca³kowicie o ich stronie. A¿ tu dzisiaj otrzymujê maila z ¿±daniem zap³aty 94,80z³ i straszeniem mnie s±dem, komornikiem, windykacj± i wpisem do Rejestru D³u¿ników. Oczywi¶cie pierwsze co zrobi³am zaczê³am szukaæ w wujku "google" czego¶ o tej stronie i od razu wyskoczy³o pe³no wyników, ¿e firma oszukuje ludzi próbuje ich naci±gaæ i ¿e jest ju¿ skazana wyrokiem s±dowym, od którego siê obecnie chyba odwo³uje. Przy rejestracji poda³am fa³szywe dane, bo jako¶ zawsze sceptycznie podchodzê do tego rodzaju stron itp. Jedyne co posiadaj± to mój adres IP. W ich regulaminie widnieje klauzula, ¿e tylko w ci±gu pierwszych 10 dni po zarejestrowaniu siê mo¿na odst±piæ od umowy. Jest bardzo du¿o osób, które da³y siê z³apaæ tym naci±gaczom. Podobno by³ ju¿ nawet reporta¿ o tym serwisie w telewizji, ale jako¶ to do mnie nie dotar³o i dlatego jest jak jest. P³aciæ im nie zamierzam. Piszê dlatego, ¿eby przestrzec innych przed naci±gaczami. Omijajcie szerokim ³ukiem serwis pobieraczek.pl.

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Dziêki za info.
    Daj znaæ jak by Ciê dalej nêkali. Zorganizujemy jakiego¶ spota w Gdañsku na ul. Ch³opskiej.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2010
    BMW
    E38 740 M60
    Sk±d
    £om¿a
    Lilka te¿ siê tam zalogowa³em ale nic nie ¶ci±ga³em i kazali mi p³aciæ kwotê ktor± poda³a¶. w mailech straszyli s±dem, dosta³em od nich chyba ok 5 maili ale nic nie p³aci³em, minê³o ju¿ ok. roku i cisza. By³ nawet program radiowy u Weissa o tej stronie ¿e naci±ga ludzi. Niep³aæ i tak bêdzie wszystko ok

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    ...
    Sk±d
    ...
    Cytat Zamieszczone przez WojtekD Zobacz posta
    w Gdañsku na ul. Ch³opskiej
    Najgorsze jest to, ¿e mieszka³am niedaleko przez 2 lata i nic nie s³ysza³am o tej firmie i jej serwisie.

Cytat Zamieszczone przez zieliniak81 Zobacz posta
    ale nic nie ¶ci±ga³em
    ja równie¿ nic nie ¶ci±gnê³am ;)

Mimo to wys³a³am do nich na maila (bo tylko tak siê z lud¼mi kontaktuj±) z odst±pieniem od umowy, bo w ¶wietle prawa mam na to 3 miesi±ce od zarejestrowania siê, a nie tak jak wg nich 10 dni! Poza tym wp³ynê³o na nich du¿o skarg do UOKiK.

Z00FY
    Go¶æ
    Wojtek widzê pierwszy do Bicia : P dobrze tak trzymaj : D

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Osobi¶cie ogl±da³em w TV (chyba "Magazyn Ekspres Reporterów" na TVP2) reporta¿ o tym. Nie bêdê siê rozpisywa³, bo nie ma to sensu. Generalnie firma ¿eruje na ludziach naiwnych, którzy przestrasz± siê i zap³ac± wymienion± wy¿ej kwotê. Proponujê Ci nie przejmowaæ siê tym zupe³nie.
    Tu masz archiwum TVP
    http://www.tvp.pl//szukaj?q=pobieraczek

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Skoczów
    Zgadzam siê te¿ tam siê da³em z³apaæ,ale sprawa jest taka i¿ dopóki nie przy¶l± nam blankietu poczt± wszystko jest OK.Rozmawia³em na ten temat z Policj± i kazali siê nie przejmowaæ :)

Vip Vip Awatar basik107
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    :)
    Sk±d
    Malczyce
    Hehe kiedy¶ (ca³kiem niedawno) jeden ma³olat mia³ z nimi problem. trochê przeginaj± z tm zastraszaniem ... Musia³am ch³opakowi trochê pot³umaczyæ co ma robiæ... Straszyli go, ¿e za niego odpowie jego mama... przed s±dem. taty nie ma. Przestraszy³ siê, ze mamie narobi k³opotów. Straszyli go, ze pos±dz± go za oszustwo... , ze poda³ nieprawdziwe dane. Bo nie mo¿na siê tam zarejestrowaæ nie maj±c 18 lat. Przerabia³am temat. Zignorowa³ ich i ma spokój. Nie dzia³aj± zgodnie z prawem a kwoty s± zbyt ma³e na s±d.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar lionix
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    728 E38
    Sk±d
    £dz
    temat poruszany na setkach for, nikt nie p³aci i nikogo jeszcze nie pozwali

szukaj± jelenia

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    Oni ¿eruj± na tych, którzy siê wystrasz±. Ju¿ dawno temu co¶ tam chcia³em pobraæ. Przys³ali mi maila to oznaczy³em jako spam i nic sobie z tego nie robi³em :D Nie daj siê naci±gn±æ i nic im nie p³aæ. Jak szukaj± frajera to niech szukaj± dalej :D
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •