Niektórzy z Was pewnie ju¿ s³yszeli o tych naci±gaczach, ale pewnie nie wszyscy. Ja dowiedzia³am siê dopiero dzisiaj po otrzymaniu maila z ¿±daniem zap³aty za korzystanie z ich us³ug. Pokrótce powiem, ¿e sprawa wygl±da nastêpuj±co. Jak ju¿ siê trafi na ich stronê widnieje napis 10 dni pobierania za darmo. (By³ moment, ¿e nagminnie poszukiwa³am pewnej ksi±¿ki i by³o mi obojêtne czy znajdê j± w formie audiobooka, ebooka czy filmu. Ksi±¿kê mo¿na dostaæ tylko i wy³±cznie w Niemczech a zale¿a³o mi na czasie). Po zarejestrowaniu siê na tym portalu oczywi¶cie nic nie da³o siê pobraæ bo oczywi¶cie nic na nim nie ma, wszystko to pic na wodê. Wiêc zapomnia³am ca³kowicie o ich stronie. A¿ tu dzisiaj otrzymujê maila z ¿±daniem zap³aty 94,80z³ i straszeniem mnie s±dem, komornikiem, windykacj± i wpisem do Rejestru D³u¿ników. Oczywi¶cie pierwsze co zrobi³am zaczê³am szukaæ w wujku "google" czego¶ o tej stronie i od razu wyskoczy³o pe³no wyników, ¿e firma oszukuje ludzi próbuje ich naci±gaæ i ¿e jest ju¿ skazana wyrokiem s±dowym, od którego siê obecnie chyba odwo³uje. Przy rejestracji poda³am fa³szywe dane, bo jako¶ zawsze sceptycznie podchodzê do tego rodzaju stron itp. Jedyne co posiadaj± to mój adres IP. W ich regulaminie widnieje klauzula, ¿e tylko w ci±gu pierwszych 10 dni po zarejestrowaniu siê mo¿na odst±piæ od umowy. Jest bardzo du¿o osób, które da³y siê z³apaæ tym naci±gaczom. Podobno by³ ju¿ nawet reporta¿ o tym serwisie w telewizji, ale jako¶ to do mnie nie dotar³o i dlatego jest jak jest. P³aciæ im nie zamierzam. Piszê dlatego, ¿eby przestrzec innych przed naci±gaczami. Omijajcie szerokim ³ukiem serwis pobieraczek.pl.

Odpowiedz z cytatem