Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 35

W±tek: Problem którego nie potrafi± rozwik³aæ okoliczni mechanicy :/ BMW E38 730d 1999r.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 730d 184KM 1999r.
    Sk±d
    £uków

Problem którego nie potrafi± rozwik³aæ okoliczni mechanicy :/ BMW E38 730d 1999r.

Witam Wszystkich, z góry przepraszam je¿eli ¼le dodam temat b±d¼ te¿ w nieodpowiednim dziale, ale jestem tu zupe³nie nowy, a mam ogromny problem z moj± 7demk± ;-/ Chcia³bym Was prosiæ o pomoc, otó¿ moje auto ma problem z odpaleniem.
    Gdy stoi w gara¿u gdzie jest +15C, samochód odpala bez wiêkszego problemu, gdy wystawiê go na zewn±trz nawet na 5min auto nie odpala mimo ¿e silnik jest jeszcze ciep³y. Dodam ¿e wymieni³em dzi¶ 4 ¶wiece ¿arowe na nowe BERU (2 nie mog³em wykrêciæ), wymieni³em przewody paliwowe, sprawdza³em czy jest pr±d na "fajkach" od ¶wiec ¿arowych (10,5V na ka¿dej). ¦wiece na pewno grzej±. Dodam równie¿ ¿e nie dawno wymieni³em turbinê na now±, aha i po ostatniej wizycie u mechanika zauwa¿y³em ¿e w gniazdach wtryskiwaczy pokazuje mi siê ropa :/ ale mimo to auto w gara¿u zwyczajnie odpala a na dworze bez wzglêdu na to czy silnik jest jeszcze gor±cy czy zimny nie odpala ;/ prosi³bym Was o pomoc, bo nie mam zielonego pojêcia co mo¿e byæ tego przyczyn±, mechanikom z mojej okolicy to a¿ strach oddawaæ auto...

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Skoczów
    czytaj kolego i szukaj a poradê jak±¶ sam znajdziesz ,resztê tematu pomo¿emy .;
    Ostatnio edytowane przez Miros³aw ; 10-02-2011 o 23:33

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 730d 184KM 1999r.
    Sk±d
    £uków
    w tym problem ¿e ju¿ 2 miesi±ce auto stoi :/ znalaz³em wiele podobnych tematów ale wszêdzie koncentruj± siê na ¶wiecach ¿arowych b±d¼ ich sterowniku. Heh dodam jeszcze ¿e na desce ¶wieci mi siê ca³y czas kontrolka od ³adowania akumulatora (z tego co wiem do wymiany mam jeszcze regulator napiêcia) aha i czujnik temp. zew. pokazuje mi ca³y czas -40C, nie wiem czy to ma jakie¶ znaczenie, je¿eli kto¶ mia³by jakiekolwiek sugestie to bêdê bardzo wdziêczny :-) Pozdrawiam

zapomnia³em jeszcze dodaæ ¿e nawet gdy auto stoi na dworze i jest mro¼no, a delikatnie wspomogê rozruch plakiem w kolektor dolotowy, auto odpala bez problemu i pracuje dalej normalnie dopóki go nie zgaszê, po czym problem pojawia siê na nowo :/
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 11-02-2011 o 02:07

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    e38 740i
    Sk±d
    WLKP
    Blog
    19
    pod³±cza³e¶ mo¿e komputer ?

Jesli czujnik padniêty wymieñ, drogi nie jest, a czasem nasze samochody potrafi± unieruchomiæ takie ma³e pierdo³ki
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Bardzo mo¿liwe, ¿e problem le¿y w czujnika po³o¿enia wa³ka.

Z którego £ukowa jeste¶, ¶l±skiego ko³o Rydu³tów?
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar technics
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Sk±d
    Szwecja
    A co mowi komputer? Podlaczyles juz gdzies ? Jesli nie zacznij diagnoze od komputera.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 730d 184KM 1999r.
    Sk±d
    £uków
    Panowie dziêkujê za zainteresowanie moim postem, otó¿ problem w tym ¿e by³em u elektryka(na komputerze*) i nie stwierdzi³ ¿adnych b³êdów poza zbyt niskim ³adowaniem i spalon± ¿arówk±, mia³em tym autem ma³± przygodê po czym musia³em malowaæ oba przednie b³otniki, mo¿e masy gdzie¶ nie ma ? choæ sprawdza³em widoczne po³±czenia i czy¶ci³em wiele razy. Spróbuje wymieniæ czujnik wa³ka zobaczê czy to pomo¿e

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 730d 184KM 1999r.
    Sk±d
    £uków
    jestem z £ukowa woj. Lubelskie... je¿eli jest kto¶ w stanie udzieliæ mi odp³atnej pomocy by³bym zainteresowany...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    E38 730d 184KM 1999r.
    Sk±d
    £uków
    jeszcze jedna wa¿na rzecz zauwa¿y³em, ¿e z prawej strony auta (strona pasa¿era) przy wi±zce od lampy przedniej jest jedna wolna kostka w której zosta³ jakby kawa³ek plastiku (urwany) czy mo¿liwe ¿e tam gdzie¶ znajduje siê jaki¶ wa¿ny czujnik ? wi±zka wchodzi w b³otnik prawy ale gdzie biegnie dalej nie mam pojêcia...

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sk±d
    Wrocek City
    Cytat Zamieszczone przez archiecur Zobacz posta
    wi±zka wchodzi w b³otnik prawy ale gdzie biegnie dalej nie mam pojêcia...
    a jaka masz temperature zewnêtrzn± na komputerze?
    mo¿e to od czujnika temperatury?
    Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •