Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: slizga mi sie automat :(

Czerwony to on jest nowy :mrgreen:

Moj jak wylali ze skrzyni byl jak smola i to bylo przyczyna rozsypania sie skrzyni ... Bo poprzedni wlasciciel nie wymienial go wogole a jak ja juz wzialem ja to bylo pozamiatane .

I nawet jak wlejesz nowy olej , wyleci on srednio czerwony .

Wiem co mowie bo po kupnie skrzyni uszczelek i filtrow ... Stracilem prawie 28 litrow oleju

Dlaczego dlatego ze kupiona skrzynie mi plukali i plukali i plukali i caly czas wyplywal olej brudny , wkoncu po ostatecznym zalaniu oleju jakies hmm okolo 8,5 litr czy ile tam wchodzilo

Olej wyciekal powiedzmy ze czerwony ale nie taki jak z beczki ...

Co do naprawy skrzyni , mija sie to z celem nie slyszalem o zadnym dobrym warsztacie w okolicach wroclawia .

Sprawdzic olej swoja droga mozna wszedzie gdzie zajmuja sie wymiana oleju silnikowego ...
    Wjezdzasz na kanal lub podnosik na rozgrzanym aucie i dodatkowo odpalonym , odkreca jeden wielki imbus i jak wycieka to jest ok jak nie wycieka to mozesz sprobowac dolac longlife 90zl litr zazwyczaj

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Zastanawiam się czy w swojej nie wyminić oleju
    trolu troche postraszył :mrgreen:
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez 7ka
    dzwonilem do ZF jak chcialem moja robic..bo myslalem ze to skrzynia..wiec koszt naprawy max 2700 euro,lub daje swoja i oni mi daja ich 3200euro.. naprawa podana jako max zepsuta facet powiedzial ze moze byc mnie a moze byc max 2700..moim zdaniem zobacz stan oleju..bo wydaje mi sie ze to moze byc to..moze sprawdz chlodnice oleju skrzyni..podjedz tez pod kompa..

Do ktorego ZF dzwoniles ?

CEny wydaja mi sie troche zawyzone - chcialem dodzwonic sie do goscia ktory zajmowal sie moja skrzynia - ale w niemczech tez dlugi weekend. Z tego co pamietam - ceny ksztaltowaly sie ponizej 2000 Euro. Ale to normalka ze - ze w jednym miejscu rzuca inna cena - w innym znow inna !
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Cytat Zamieszczone przez EVAN CORTEZ
    Zastanawiam się czy w swojej nie wyminić oleju
    trolu troche postraszył :mrgreen:
    Tu nie ma co straszyc to sa tylko fakty z dowodami :)

Ja teraz co 50tys bede zmieniac ten olej w skrzyni nie wazne ze to longlife i nie wazne ze serwis BMW mowil ze to wieczny olej , nie mam zamiaru kolejnych 3tys placic ponownie za glupote

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    wyprzedzając wypowiedz Trola zrobili mu to w Auto-Chipie. Marcin jutro z Trolem śmigam do Kunic koło legnicy jak chcesz to dawaj z nami wszystko sie dopytasz i zobaczysz skrzynie.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    znając trola wpakował by słonia do E38 ... ale transportował chyba w bagażniku !
    Pić trzeba ! Jeść można !

7ka
    Gość
    dortmund

Nie nie ja po skrzynie pojechalem E39 kombiakiem , E38 juz nie jezdzila wogole bo ze slizgania padl 2 i 3 kosz calkiem i przestala jezdzic poza wstecznym .

No skrzynia jest troche duza , ale powinna chyba wejsc do E38

Skrzynie mi wkladali u Wieska w auto-chipie ...

Oczywiscie plukali mi na moje zyczenie i pod moim okiem bo tak to by pewnie zalozyli zalali i do widzenia , siedzialem tam rowne 5 godzin i pilnowalem niestety nie ufam warsztatom . Ale jak patrzysz im na rece mechanikom dasz flaszke da sie doadac z nimi

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    mechanikom dasz flaszke da sie doadac z nimi
    polska mentalnosc jak dasz to masz :-/

Uprawnienia umieszczania postów