Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: podwójne szyby

Początkujący Użytkownik Awatar Seba e38 730i
    BMW
    7 e38
    koledzy jak chcecie to mozecie wymieniac silowniki itp.ja u siebie poprostu wymienilem szyby i uszczelki i wszystko dziala ok

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    Faktycznie w temacie zrobił się mały bałagan, ja wrócę jeszcze do atermiki, w E32.

Chcąc uściślić jednoznacznie i ostatecznie, czy owa listwa zaznaczona na obrazku (wykorzystałem zdjęcie kolegi Epul), może zostać stara z "cienkich" szyb?

Zazwyczaj jest tam ładna aluminiowa polerowana listwa, a w Twoim przypadku czarna.

Pewności nie mam, gdyż wiadomo szyba jest grubsza.

Kolego trzeba tą listwę wymienić gdyż jest ona inna od tej w zwykłych szybach. Napisałem o tym w liście cześći które trzeba wymienić.

Jak German to Anna.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Kolego trzeba tą listwę wymienić gdyż jest ona inna od tej w zwykłych szybach. Napisałem o tym w liście cześći które trzeba wymienić.
    Jednak da się :O

Chyba, że wersja chromline specjalna do grubasów?

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    to jest przykład nie wiedzy właściciela (tak jak mojej wcześniej). Widocznie przerabiał jak ja na grube szyby i nie miał czarnych cieńszych listewek więc wsadził te. Można tak zrobić ale u mnie szyby przednie ciężej poruszają się niż normalnie. Z tyłu jest lepiej ale to nadal nie jest jak być powinno.
    ...And on the 7th day God created the... 7er...

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Jak sie popieści to i 60l się zmieści, wciśnij taką listwe w tylne drzwi gdzie masz dodatkowo szybę trójkątną a wcześniej ramkę, jak ci sie nie wyboczy przy wkładaniu i nie zostaną fajanse na niej to masz piffko
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    Jednak da się :O

Chyba, że wersja chromline specjalna do grubasów?

Jak German to Anna.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Siema.U mnie jest coś z wygłuszeniem nie tak i słychać szum wiatru przy 80 km/h i nie było przez to różnicy po założeniu podwójnych i mam na sprzedanie jakby ktoś chciał komplet przód i tył przyciemniony.Wszystko jest w dziale sprzedam .A propo hałasu wiem że off topic ale nie macie pomysłów co może być nie tak .Szybe przednią dałem na nowo do wstawienia ale sie nic nie zmienilo.
    Pozdrawiam

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Kolego nie wiem jak jest w e38 bo tu jest temat o e32. W e32 przyczyną jest najczęściej przekładana uszczelka która przepuszcza wiatr lub brak uszczelki czy wygłuszenia między lusterkiem a drzwiami.

Jak German to Anna.

Vip Vip Awatar Mariusz735i
    BMW
    E38 740iA, było E32 735i
    Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Kolego nie wiem jak jest w e38 bo tu jest temat o e32.
    Czy jesteś tego pewny? Sprawdź jeszcze raz w jakim dziale jest ten temat.

A wracając do głównego wątku, to podsumowując, w E32 z tego co zauważyłem, trzeba wymienić więcej elementów bo w E38 (którego dotyczy temat), trzeba posiadać tylko uszczelki i szyby.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740 1999r m62
    Takv uszczelki i szyby.Kolego mozesz szerzej o tym przepuszczaniu wiatru przez lusterka ? Nie mogie nigdzie znalezc informacji na ten temat.Mile widziany link :-)

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    Tu się zrobił mały bałagan. Temat jest w dziale e38 wiem o tym, lecz ostanie strony były o e32 i na temat e32 dyskutowano pokazując zdjęcia z mojej e32. W e32 po odkręceniu lusterek, pomiędzy obudową lusterka a ramą drzwi jest wyciszenie którego brak powoduje nieszczelności i słyszalny szum wiatru. W e38 nie wiem jak jest z tym.

Jak German to Anna.

Uprawnienia umieszczania postów