1- ciszej w środku
2- lepiej wygląda
1- ciszej w środku
2- lepiej wygląda
Pewność na każdym kilometrze ...
Czy jest dużo ciszej (normalnie tak ok. 120-130 - słychać szum opływającego powietrza ), w miejskiej jeździe też różnica, czy wnętrze się mniej nagrzewa (słyszałem takie opinie)?
Wlasnie czy roznica jest tak wielka ze oplaca sie takie szyby wymieniac . Wiadomo ze to tez kosztuje . A czy lepiej wyglada to tez bym polemizowal ...
Zdecydowanie lepiej wygląda podwójna szyba.
Czarne e32 w benzynie!
ja wymieniałem szybki na podwójne . trzeba wymienić tylko te uszczelki w drzwiach i nic poza tym. w aucie jest o niebo ciszej , przy wiekszych predkościach słysze tylko wiatr przy wicieraczkach :) najwiecej roboty jest przy demontarzu boczka :) przygotuj sie na 2 srubki "gwiazdki" , przy ostatnich drzwiach operacja zajęła mi 20 minut !!!
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
Witam.jestem laikiem trochę i mój mechanik zajmował by się wymianą szyb.On mówi że trzeba by całe drzwi wymienić bo ta ,,ramka ,, nie pasuje (niewiem jaka ramka ) . Co dokładnie potrzeba do zmiany na podwójne szyby ? I jakie koszta za 2 z przodu czy tam za 4 ? Mniej więce.Silniczki tez trzeba by wymienić.
do podwojnych szyb potrzebne sa tez uszczelki przy chromowej listwie od wew str drzwi,bo sa inne.
nalezy zmienic tez silowniki podnoszenia szyb oraz linki bo sa inne, za zwyklych silownikach moze dlugo nie pochodzic, bo szyby sa ciezkie.
jakie sa zalety takich szyb??
jest ciszej w srodku, sa to szyby asferyczne czyli w lato auto nie nagrzewa sie tak od slonca, bo odbijane sa promienie swietlne.
w zime jak nagrzejesz w aucie to tak szybko sie nie studzi wnetrze.
i najwazniejsze, jak ktos do ciebie bedzie strzelal, to kula nie przeleci przez szybe tylkozrobi odprysk w 1 warstwie:D
link jak testuja podwojne szyby w aucie
http://www.youtube.com/watch?v=ol98e2k6FSM