Mam pytanie czy wiecie jaki jest koszt dorobienia kluczyka ale pelnego z pilotem i czy da sie to zrobić jak mam tylko kluczyk zwykly nie jakis tam specjalny z kodami a i najważniejsze jak da sie to zrobic to gdzie ??? Pozdrowionka dla Wszystkich
Mam pytanie czy wiecie jaki jest koszt dorobienia kluczyka ale pelnego z pilotem i czy da sie to zrobić jak mam tylko kluczyk zwykly nie jakis tam specjalny z kodami a i najważniejsze jak da sie to zrobic to gdzie ??? Pozdrowionka dla Wszystkich
Risorius ;-)
Jeśli w ogóle to moim zdaniem tylko w ASO.
Koszt kluczyka z pilotem to ok. 650,-zł
i czas w ASO to około 12 - 14 dni roboczych :)
Da się to zrobić bez problemu (po numerze VIN, o ile nie miałeś żadnej kombinatoryki) ale tylko w ASO. Przerabiałem temat niedawno. Masz kluczyk "z kodami", nawet jeśli o tym nie wiesz ;)
Koszt mniej więcej taki jak Wojtek podał, czekałem trochę krócej (koło tygodnia).
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Kluczyki jak pamioętam zaczynają sie od 150 - 550 zlotych w zaleznosci, czy zwykły, czy z pilotem itp Tylko ASO, musisz być z dowodem osobistym i rejestracyjnym aby potwierdzić własnosć samochodu..
Komplet kluczyków w E38 składa się z dwóch głównych (z pilotami), jednego serwisowego (bez dostępu do schowka i bagażnika) i jednego portfelowego.
Ja mówiłem o głównym.
a mi sie popier... ten uklad w kluczyku i tak sobie mysle dorwe jakis dzialajacy wymienie tą płytke i bedzie cacy :D ale w sumie wtedy bede mogl otworzyc kazde bmw czyli reasumujac pomysl do bani(chodzi mi o dzialanie w roznych kluczykach na roznych czestotliwosciach)?
??? Piłeś coś? Żarcik ;)Zamieszczone przez pzn735i
Co ma być cacy? Zakładając że nawet byś sobie to wymienił - to po prostu zyskasz pilota do innego samochodu (dawcy) w obudowie Twojego kluczyka (w tym z samym "grotem" pasującym do Twojego zamka).
Pytanie jeszcze co z immobiliserem - w zależności gdzie dokładnie siedzi ten chip, będzie pasował do jednego albo drugiego auta.
Tak mi się wydaje. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
ok. czyli zyskuje pilota(w tym wypadku po swapie dziala ale nie na moje auto)dzialajacego.immobilaiser siedzi pod plytka w kluczyku(tym ktory posiadam)wiec omijam ten temat.czy jest mozliwosc ustawienia parametrow czestotliwosci ukladu z `obcego` kluczyka do mojego?
Panowie:) ja mam inny problem... mianowicie mam jeden kluczyk z pilotem:) tyle ze pilot otwiera auto i zamyka itd:) ale sam kluczyk dziala tylko i wylacznie do stacyjki:) komus kiedys sie zlamal kluczyk w drzwiach(zamek w drzwiach tez jest w stanie srednio uzywalnym) i cos pokombinowal wymienil tylko stacyjke(po tym zabiegu zaczela palic sie kontrolka poduszki.. tak mi powiedzial tzn:) ) i generalnie mam jeden kluczyk z pilotem ktorego grot dziala tlyko ze stacyjka :) chcialbym go dorobic... i co ja im w ASO powiem?... nie ma innej opcji w autoalarmach gdzies czy cos?:> srednia sprawa w sumie... aku padnie to do auta sie nie dostane... wrr... jakas koncepcja na "zabezpieczenie" ? bo wychodzi na to ze mam jeden pilot do otwierania i jeden kluczyk do odpalania... ale jak zgubie to oba i wtedy dupa blada... jedyna opcja to chyba pilnowac kluczyka jak oka w glowie... jakas koncepcja?:> chyba jedynym ratunkiem byloby kupienie stacyjki i zamka od jednego auta z 2 kluczykami(pilotami)... ale to nie sa chyba tanie rzeczy... : )
EDIT:
http://allegro.pl/bmw-e38-e-38-klucz...480940294.html <- taki komplet zalatwi sprawe?
http://allegro.pl/stacyjka-ews-klucz...437552056.html <- tu jest podobny zestaw w ktorym jest dodatkowo sterownik silnika (rzecz niezbedna? zeby sie nie okazalo ze kupie zest 1 i nie ebdzie dzialalo...:) )
moje bmw e38 95 3.0 man