Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 43

W±tek: [mechanika] E38 Problem ze skrzyni± 5HP24, wsteczny siê ¶liz

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2007
    BMW
    F01 740i in progress
    Sk±d
    Bydgoszcz
    Jak by co to mam skrzynie 5HP-24 na czesci - kompletna.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    Cytat Zamieszczone przez kara¶
    Je¶li uszkodzeniu uleg³by koszt, to wstecznego nie by³o by w ogóle. A tak jak ju¿ napisa³em, po osi±gniêciu odpowiedniej prêdko¶ci na wstecznym, bieg wsteczny chodzi bez zarzutu, znikaj± wszystkie dolegliwo¶ci.
    Niekoniecznie wstecznego by nie by³o przy uszkodzeniu kosza, w koszu jest t³ok który móg³ pêkn±æ i nie dociska z odpowiedni± si³± i dlatego jest po¶lizg.

Nikt nie jest wró¿k±, skrzynie trzeba rozebraæ

7ka
    Go¶æ
    dziwi mnie wogole fakt tego ze 5HP24 zachorowala,one uchodza za najbardziej udane skrzynie... wiec cos tam musi byc ,cos musialo jej zaszkodzic,sam wiesz ile oleju dolales i to juz jest ciekawe czemu?? tego oleju ubylo... dziwna sprawa skoro jesdzi do przodu normalnie... skontaktuj sie ze sprzedajacym bo wydaje mi sie ze on moze wiedziec o co biega...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    7
    Sk±d
    bia³ystok
    obstawiam tarczki, czêsto padaj± wcze¶niej te od wstecznego. Mia³em podobny przypadek w 750 e32. Pocieszyc Cie mogê tym ze nowe tarczki nie s± drogie i proponuje wymieniæ przednie równie¿ (a jest ich trochê).

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    Hmm... dowiedzia³em siê czego¶ nowego. Kuleczki w sterowniku w 5HP24 s± z kiepskiego materia³u, podobno mog± siê wycieraæ... szajz. Przypadek z tarczkami przednich biegów mia³em w E32 730i... Motyw by³ taki, ¿e nie ¶lizga³y siê zawsze, niezale¿nie od prêdko¶ci. Dzisiaj zauwa¿y³em cofaj±c, ¿e w pewnym momencie jak ju¿ tylny bieg siê w pe³ni zasprzêgla, czuæ szarpniecie i ci±gnie normalnie, chyba jakby to by³y tarczki albo kosz to by nie zasprzêgla³o i ca³y czas by siê ¶lizga³o. Ale nie jestem pewien. Umówi³em siê do speca na czwartek, obejrzy i powie co robiæ. Jakby co¶ to bêdê rozbiera³.

7ka
    Go¶æ
    ja znowu slyszalem ze te kulki to po fl sa metalowe,a przed fl byly plastikowe,Sebek wymienial je w dortmundzie wiec wie wiecej na temat kulek

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    BMW 7系列
    Sk±d
    ワルシャワ
    @kara¶, gdzie w ogóle to robisz/diagnozujesz? Masz jaki¶ dobry (sprawdzony) warsztat od automatów w okolicach Warszawy? Robi± tylko BMW czy np. amerykê te¿?
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Sk±d
    Gliwice
    Podpinam siê do tematu napiszcie jak kto¶ ma na ¦l±sku jakiego¶ sprawdzonego szpeca od automatów...
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    740iA
    Sk±d
    P³ock-Drobin
    witam ja tez siê przypne do tematu dzisiaj straci³em bieg wsteczny to znaczy siê slizga jak ju¿ z³apie jest oki powiedzcie co po czym sprawdzaæ moje bmw e38 rok 94 poj 4,0L jak± ja moge mieæ skrzynie i gdzie to odczytaæ

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    740iA
    Sk±d
    P³ock-Drobin
    a mi dziaisj obiawy ust±pi³y rano wsiad³em do fury odpali³em wyjecha³em z gara¿u i wrzuci³em R samochód zachowywa³ sie normalnie a moze z moim olejem cos jest nie tak bo wczoraj pog³upia³em troche i mo¿e jak siê rozgrzeje to wtedy nie mam wstecznego

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •