Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: [mechanika] E38 Problem ze skrzynią 5HP24, wsteczny się śliz

Początkujący Użytkownik
    Tak, to jest 5HP30 :). Znajomy miał niezły przypadek w takiej skrzynce. Ona jest chłodzona wodą/płynem z układu chłodzącego silnika. Gdzieś coś pękło... Olej wymieszał się z wodą i przekładnia padła :o

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA
    ja wczoraj w nocy walczyłem chciałem zobzczyc jaki jest stan oleju co sie okazało jak odkreciłem korek to byłem cały w oleju jakies ostre cisnienie było w skrzyni czy to normalne ze mi zaczeła olej wywalac jak chciałem stan sprawdzic czy tak czy tak skrzynia idze do remontu

Początkujący Użytkownik
    Sprawdzałeś na odpalonym silniku czy na zgaszonym?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA
    na zgaszonym, w piątek jade do mechanika tylko nie wiem czy lepiej bedzie na lawecie czy na wsteku bo mam około 17km a zaden z moich kumpli nie ma haka w samochodzie zeby jakąś lawete podpiąć chyba nic się nie stanie jak pojade na wsteku

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Nawet na pracującym silniku nie powinno wywalać oleju tym korkiem do kontroli poziomu...
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 4,4 M62TU; E36 coupe 2,8 M52
    Koledzy jak własciwie jest z tą wymianą oleju bo są różne opinie.Wg. ASO niewymienia się,są jednak prywatne zdania żeby jednak wymienić,wcześniej upewnając się jak ten olej w skrzyni wyglada, ale są też przypadki że gość wymienił olej i skończyły się biegi.Jeśli wymieniać to czy po rozgrzaniu skrzyni(jak najlepiej ją rozgrzać) czy na zimnej.Czy polecacie coś z Castrola?

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Cytat Zamieszczone przez wojtas
    Koledzy jak własciwie jest z tą wymianą oleju bo są różne opinie.Wg. ASO niewymienia się,są jednak prywatne zdania żeby jednak wymienić,wcześniej upewnając się jak ten olej w skrzyni wyglada, ale są też przypadki że gość wymienił olej i skończyły się biegi.Jeśli wymieniać to czy po rozgrzaniu skrzyni(jak najlepiej ją rozgrzać) czy na zimnej.Czy polecacie coś z Castrola?
    Wystarczy troszkę poczytać używając opcji szukaj... wszystko już było omówione... ;)
    Dreams from Dreams - 7er...

Początkujący Użytkownik
    Poziom oleju sprawdza się na zapalonym silniku :) Nalewa się też na zapalonym. Olej wg. różnych mechaników wymieni się co około 50 - 80 tysięcy km.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez karaś
    Poziom oleju sprawdza się na zapalonym silniku :) Nalewa się też na zapalonym. Olej wg. różnych mechaników wymieni się co około 50 - 80 tysięcy km.

Dodam jeszcze ,że sprawdza sie to na D ,a najlepiej na R ,oblało Cie bo pewnie miałes na P lub N .Pozdrawiam

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    @ Karas podjedz autem tylem do kraweznika i wtedy wrzuc wsteczny i sprawdz czy sie "wdrapie" na kraweznik- obawiam sie ze nie da rady...
    Wbrew pozorom 5HP24 nie sa wcale takie super- sam sie aktualnie mecze z jedna :D

@ Tobiasz- masz u siebie skrzynie 5HP30- niedzialajacy bieg wteczny to niestety ich przypadlosc... Jakby co to mam taka SPRAWNA skrzynke na stanie ;)

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów