Tak jak w temacie czy w bmw e38 jest cos takiego. Jakas grzalka ktora dogrzewa silnik po odpaleniu. Nie chodzi mi o webasto.
Tak jak w temacie czy w bmw e38 jest cos takiego. Jakas grzalka ktora dogrzewa silnik po odpaleniu. Nie chodzi mi o webasto.
niestety nie ma
W e38 jedynie webasto pełni taką funkcję
W E46 to się pojawiło. Zamiast webasto było elektryczny podgrzewacz cieczy, ale tylko w dieslach spotkałem się z tym(z racji wyższej sprawności, diesel wolniej się nagrzewa)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
sprawa wyglada tak ze kolega co ma e39 kluci sie ze mna ze jest jakas grzalka ktora wsadza sie w blok silnika i ona ogrzewa silnik . Jak mytalem sie na jakiej zasadzie to dziala to mowil ze na zasadzie cyrkulaci cieplej cieczy ? Nie jestem w stanie zrozumiec jak woda moze sama krazyc po silniku bez zadnej pompki . Rozumiem ze w otwartym zbiorniku est to bardziej realne .
Sprawdzalem na real om i tam nie ma nic na ten temat .
P.s jedyne zo znalazlem to podgrzewacz cieczy chlodzacej w e39 w wersji silnika diesel . A tu sprawa chodzi o benzynowego 2 litrowca .
W przypadku benzynowca to jedynie webasto.
Co do grzałki w bloku to w VW są świece żarowe w układzie chłodzenia(w TDI), żeby dogrzać płyn.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms