Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Dzieciństwo w latach 80-tych...kto pamięta.

Vip Vip Awatar tomcad
    BMW
    E38 728 '96
    Fajne czasy były, wspomnienia wracaja, ale dziwię się,
    że nikt jeszcze nie wspomniał o komiksach.
    Ile sie tego zbierało i wymieniało, Kajko i Kokosz, Tytus, Kleks, Kapitan Żbik.
    Wiele mi tych komiksow jeszcze zostało i leży gdzieś w szafie na samym dole...

Pamiętam jeszcze ten dreszcz emocji, kiedy się oglądało całą paczką na Video
    u kumpla Rambo, Rockiego albo coś karate na taśmie i takiej kopii że ledwo zauważaliśmy,
    kto jest kto i co zrobił :) O dźwięku nie wspomne, ale było fajnie.

Do tego jeszcze cudowny dźwięk wczytywania gier na ATARI i zajeżedzanie magnetofonu Kasprzak, ech...

Było jeszcze coś, co powodowalo gęsią skórkę: "You're My Heart, You're My Soul..."
    E23 728 - E38 728 - E60 520d - E65 750i

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    o Kasprzak ech rarytas mozna by powiedziec, a jak dostalem wieze Diora to skakalem z radosci przez tydzien, a telewizor Rubin.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mat88
    BMW
    E38 728iA
    telewizor Rubin mógł po kilku minutach robić za mały piecyk w pokoju :D ja tam jeszcze pamiętam jak dzieci straszyło się czarną wołgą :D

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Cytat Zamieszczone przez tomcad Zobacz posta
    Fajne czasy były, wspomnienia wracaja, ale dziwię się,
    że nikt jeszcze nie wspomniał o komiksach.
    Ile sie tego zbierało i wymieniało, Kajko i Kokosz, Tytus, Kleks, Kapitan Żbik.
    Wiele mi tych komiksow jeszcze zostało i leży gdzieś w szafie na samym dole...

Pamiętam jeszcze ten dreszcz emocji, kiedy się oglądało całą paczką na Video
    u kumpla Rambo, Rockiego albo coś karate na taśmie i takiej kopii że ledwo zauważaliśmy,
    kto jest kto i co zrobił O dźwięku nie wspomne, ale było fajnie.

Do tego jeszcze cudowny dźwięk wczytywania gier na ATARI i zajeżedzanie magnetofonu Kasprzak, ech...

Było jeszcze coś, co powodowalo gęsią skórkę: "You're My Heart, You're My Soul..."
    Ehhh komiksy :D
    A nagrywanie z radia piosenek :D magnetofony Wilga, komputer Spektrum, Atari, Commodore, potem Shneider i gra prince of persja.
    Co do Rubina to mi się zapalił a Mamuśka wazonem z wodą go polewała :DDDD
    I przypomniało mi się ładowanie kineskopu w czarnobiałym telewizorze :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Mat88
    BMW
    E38 728iA
    Cytat Zamieszczone przez damian23zgc Zobacz posta
    Ehhh komiksy :D
    A nagrywanie z radia piosenek :D magnetofony Wilga, komputer Spektrum, Atari, Commodore, potem Shneider i gra prince of persja.
    Co do Rubina to mi się zapalił a Mamuśka wazonem z wodą go polewała :DDDD
    I przypomniało mi się ładowanie kineskopu w czarnobiałym telewizorze :D
    miałem gdzieś na działce taki telewizor co się nagrzewał ( to nie jest ładowanie a samo nagrzewanie się telewizora). Gratuluję odwagi :) tam w telewizorze jest co najmniej 25 kV :D

Moderator Mod Awatar damian23zgc
    BMW
    BMW e65 745i;VW Passat B6
    Cytat Zamieszczone przez Mat88 Zobacz posta
    tam w telewizorze jest co najmniej 25 kV
    No właśnie i pamiętam jak telewizor rozebrany stał i jakimś dziwnym urządzeniem podłączony do gniazdka :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Maniekk
    BMW
    e38 740 i
    Myślę,że warto jeszcze przypomnieć kultową grę elektroniczną o wilczku zbierającym jajeczka :-)
    Kto był jej posiadaczem miał "szacun" w klasie.
    Fajne czasy ...
    B ędziesz
    M ógł
    W yprzedzać

Początkujący Użytkownik Awatar hollywood
    BMW
    730i 1992
    Jeśli o moje wspomnienia chodzi, to ja pamiętam oranżady w proszku, pana z saturatorem i szklankami na łańcuchu, również pana, który chodził z taką machiną do ostrzenia noży i nożyczek, no i tata mojego kolegi z podstawówki który, jeździł złotą E21 z magicznymi napisami z tyłu Alpina Bavaria. Pamiętam jeszcze, że trochę moim marzeniem było mieć taki wielki radiomagnetofon Condor, chyba niemiecki. A jak ojciec przyniósł do domu video, to od razu go wyciągnąłem do wypożyczalni po Batmana. Ech jak to fajnie wrócić do tamtych czasów...

Vip Vip Awatar Wiesław
    BMW
    E 38 740d
    Mur Berliński a za murem inny świat.. i gość co w małym samolociku wylądował przed Raistagiem.. To był prawdziwy bohater!!

Vip Vip
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Hmm rzeczywiście piekne czasy..
    Guma Donald!
    oranżadki w woreczkach
    40 min czekania na atari aż się wgra International Karate, Builder Dash lub Giana Sisters!! (ustawianie głowicy- mega wspomnienie!)
    "dmuchanie" żab:)
    najszybszy na placu Pelikan potem Jubilat,
    robienie "sekretów " szkiełka w ziemi:)
    zegarek Casio z kalkulatorem to było marzenie

Eh generalnie to byliśmy dziećmi i nie widzieliśmy ogólnego szajsu.. Kartek kolejek zatłoczonych autobusów braku w sklepach czegokolwiek.. nikt juz nam nie uwierzy że stało sie w kolejce za papierem toaletowym kawą.. kupowało się pięć chlebów w sobotę na cały tydzień po 3 godzinnym postroju pod piekarnią.. pamiętam jak stałem z ojcem całą noc pod mięsnym żeby podać coś na mojej komunii... a jak mówię dzieciakom że banana jadłem w wieku 8 lat to nie wierzą.

Uprawnienia umieszczania postów