-
Zaawansowany Użytkownik
pytanko - wariujące zegary
Panowie czy to mozliwe zeby od zepsutego czujnika abs wariowal wskaznik paliwa i funkcja w komputerze pokladowym ktora oblicza zasieg ? pomijam ze oprocz tego nie dziala predkosciomierz abs dsc i ekonomizer ale to akurat w tym przypadku normalne . acha i ciekawostka PDC podlaczone jest pod predkosciomierz a myslalem ze to troche innaczej dziala
-
Zaawansowany Użytkownik
wydaje mi sie ze moze sie tak dziac:>
-
Początkujący Użytkownik
nie jetem specjalistą ale kiedyś w audi miałem podobnie wtedy okazało się, że była to jakaś płytka sterująca w pompie abs.
-
Zaawansowany Użytkownik
Jak najbardziej komp będzie wariował przy niesprawnym czujniku abs, jak w Twoim przypadku. Nawet podczas jazdy auto myśli, że stoi, a zużycia paliwa jest. Tak samo z PDC, normalnie wyłącza się po przejechaniu jakiegoś dystansu, ale teraz się nie wyłączy bo auto myśli, że stoi.
-
Zaawansowany Użytkownik
dziekuje za wiesci .czujniczek juz do mnie jedzie i jutro pewnie wymianka .dam znac po wymiance co i jak .pozdrawiam
-
Vip
Vip
Jak problem z prędkościomierzem i innymi urządzeniami korzystającymi z sygnału prędkości to jest problem z czujnikiem tylnym lewym. Zdarza się uszkodzony sterownik Bosch 5.7 od 98 w górę.
-
Zaawansowany Użytkownik
ale zeby bylo ciekawiej to tempomat dziala .co Wy na to?
Uprawnienia umieszczania postów