IKE- iEEPROM

Wątek: IKE- iEEPROM

1. Awatar blubas

blubas powiedział/a:

Angry IKE- iEEPROM

dzisiaj wyskoczył mi komunikat jak w temacie. Nie działa obrotomierz, wskaźnik temp. oraz paliwa. Dodam że był zmieniany język nieszczęsnym car-softem ale to już jakiś czas temu i było ok, oprócz błędu który wyrzucała INPA. Wiadomo carsoft to nie jest prof. narzędzie . Co z tym fantem teraz zrobić, chciałbym w końcu pojeździć bez awarii chociaż tydzień:)
    Z tego co sie dowiedziałem trzeba będzie znalezc wsad z innego licznika o podobnym sw hw. Jutro podam jakie mam sw/hw moze ktoż jakimś szcześliwym zbiegiem okoliczności bedzie posiadał takowy wsad. A tego kto łapy wsadził z carsotfem do mojego samochodu to powinienem ubić:/
    Ostatnio edytowane przez blubas ; 30-01-2011 o 22:10

2. neon powiedział/a:
    Tutaj masz coś na ten temat
    http://7er.pl/showthread.php/1793-el...ghlight=pasoft
    Sam mam ten problem.
    Daj znać jakie masz HW i SW
    Niczym Feniks z Popiołu podrywa się i unosi w oddali

3. cursor powiedział/a:
    Jeśli jesteś z Chełmka z okolic oświęcimia, to jak coś mam dostęp do PA-softu, Inpy i NCS'a.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

4. Awatar blubas

blubas powiedział/a:
    Inpe mam działającą, NCS'a nie sprawdzałem, PA-soft jakis w nocy szukałem ale czy trybi i nie demo to juz nie mam pojęcia nie zdarzyłem sprawdzić. Jeśli chodzi o chełmek to ten koło Oświęcimia:) chyba najwiekszy problem będzie w zdobyciu odpowiedniego wsadu, jeśli się nie mylę, bo na szybkiego studiowałem ten temat w nocy. Jak wróce z pracy podam jaki mam hw/sw. Inpa normalnie łączy się z IKE pokazuje standartowy błąd po wgrywaniu języka Carsoftem. Tylko ciekawi mnie czemu do tej pory nie było problemu a tu na dziendobry ike eeprom wyskoczyło.

5. cursor powiedział/a:
    Do wgrania wsadu PA Softem potrzebujesz inny fejs. Na OBD to nie pójdzie

Możesz spróbować NCS'em dokodować licznik, jeśli się uda to jedyna strata to język.

Później w pliku FSW_PSW w polu "sprache" podajesz "englisch" zamiast tego co tam jest i będziesz mieć wszystko po angielsku.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

6. Awatar blubas

blubas powiedział/a:
    no nic bede musiał poszukać gdzieś jak to dokodować, język niemiecki akurat mi nie przeszkadzał, tylko znalazl sie jakiś nadgorliwy magik:/

7. Awatar coboss

coboss powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Możesz spróbować NCS'em dokodować licznik, jeśli się uda to jedyna strata to język.
    Raczej zostaje w strefie niespełnionych marzeń... Spróbować wiadomo nie zaszkodzi ale jest niemal pewien, że kompletnie nic nie da :(
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

8. Awatar blubas

blubas powiedział/a:
    HW 07 SW 12, gdyby ktoś mał wsad o takim numerze.... szkoda mi mojego licznia wszystkie pikselki działają ;(

9. cursor powiedział/a:
    6.02 jest spot strefy car-audio na Ikei w katowicach.
    Mogę wziąć lapka ze sobą i PA Soft z pracy.
    W środę(jutro mam wolne :D )sprawdzę czy jest na warsztacie licznik o takich parametrach, jeśli tak to postaram się zgrać eeprom z niego

A może z któregoś z liczników od DJ'a dałoby radę?
    Henry Ford

10. Awatar blubas

blubas powiedział/a:
    Cursor byłbym baaardzo wdzięczny + dobra flaszka