Witam. To mój pierwszy post na forum. Od wczoraj jestem posiadaczem e32. Jest w nim niestety kilka rzeczy do zrobienia i w³a¶nie dlatego za³o¿y³em ten temat. Ponumeruje pytania, ¿eby by³o wam ³atwiej odpowiadac (ewentualnie:) )

A wiêc tak:

1. Problem z silnikiem, otó¿, mimo i¿ trochê benzyny w baku jest to czasami mam problem z odpaleniem, a jak odpali to po naci¶niêciu gazu tak jakby siê dusi. Dzieje siê tak raczej na zimnym silniku na Pb, po prze³±czaniu na gaz silnik chodzi równo i jak nale¿y. Co to mo¿e byc?

2. Panel sterowania klimatyzacji. Nie ³apie siê w nim zbytnio...ale wydaje mi siê, ¿e klima powinna bardziej ch³odzic ni¿ faktycznie ch³odzi.... Ogrzewanie dzia³a jak nale¿y. Mo¿e wybieram co¶ zle? Nigdy nie mia³em klimy i nie wiem jak to do konca dzia³a. W ka¿ym razie, naciskam ¶nie¿ek, po obu stronach AUTO, i temp na minimum. I leci powietrze po prostu ch³odne, tak jakby z dworu, ale nie jest tak ch³odne jak powinno byc.

3. OBC. Pokazuje mi ca³y czas -35°, poza tym gdzie¶ znalaz³em instrukcjê ¿e po naci¶niêciu jednoczesnie 1000 i 10 powinno siê cos tam zmienic... ale u mnie nic siê nie dzieje. Ogó³em te¿ nigdy takiego OBC nie mia³em, wiec gdyby kto¶ mia³ linka z instrukcj± co do czego s³u¿y:) Ja szuka³em i nie moge znalezc.

4. Prawy fotel dzia³a jak nale¿y, ale fotel kierowcy niestety nie. Nie dzia³a pompowanie ani podgrzewanie. Kabelki s± popodpinane od do³u, ale przycisk od pompowania w ogole siê nie ¶wieci, a od pogdgrzewania siê zapala normalnie, ale daje ¿adnego rezultatu jego naci¶niêcie. Co to mo¿e byc? Czy po prostu jakie¶ bezpieczniki czy fotel jest zepsuty?

5. Wska¼nik ilo¶ci gazu nie dzia³a. Zalewam gazu za 50z³ i i tak jest pusto wg wska¼nika. Manualny na butli równie¿ nie dzia³a - pokazuje rezerwe. Jakie¶ pomys³y? :)

No i to by by³o na tyle, liczê na szybk± odpowied¼, dziêki!!:)