Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 19

W±tek: Kilka pytañ odno¶nie e32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik Awatar benyhp
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    e32 m30b30 1991
    Sk±d
    Zduñska Wola

Kilka pytañ odno¶nie e32

Witam. To mój pierwszy post na forum. Od wczoraj jestem posiadaczem e32. Jest w nim niestety kilka rzeczy do zrobienia i w³a¶nie dlatego za³o¿y³em ten temat. Ponumeruje pytania, ¿eby by³o wam ³atwiej odpowiadac (ewentualnie:) )

A wiêc tak:

1. Problem z silnikiem, otó¿, mimo i¿ trochê benzyny w baku jest to czasami mam problem z odpaleniem, a jak odpali to po naci¶niêciu gazu tak jakby siê dusi. Dzieje siê tak raczej na zimnym silniku na Pb, po prze³±czaniu na gaz silnik chodzi równo i jak nale¿y. Co to mo¿e byc?

2. Panel sterowania klimatyzacji. Nie ³apie siê w nim zbytnio...ale wydaje mi siê, ¿e klima powinna bardziej ch³odzic ni¿ faktycznie ch³odzi.... Ogrzewanie dzia³a jak nale¿y. Mo¿e wybieram co¶ zle? Nigdy nie mia³em klimy i nie wiem jak to do konca dzia³a. W ka¿ym razie, naciskam ¶nie¿ek, po obu stronach AUTO, i temp na minimum. I leci powietrze po prostu ch³odne, tak jakby z dworu, ale nie jest tak ch³odne jak powinno byc.

3. OBC. Pokazuje mi ca³y czas -35°, poza tym gdzie¶ znalaz³em instrukcjê ¿e po naci¶niêciu jednoczesnie 1000 i 10 powinno siê cos tam zmienic... ale u mnie nic siê nie dzieje. Ogó³em te¿ nigdy takiego OBC nie mia³em, wiec gdyby kto¶ mia³ linka z instrukcj± co do czego s³u¿y:) Ja szuka³em i nie moge znalezc.

4. Prawy fotel dzia³a jak nale¿y, ale fotel kierowcy niestety nie. Nie dzia³a pompowanie ani podgrzewanie. Kabelki s± popodpinane od do³u, ale przycisk od pompowania w ogole siê nie ¶wieci, a od pogdgrzewania siê zapala normalnie, ale daje ¿adnego rezultatu jego naci¶niêcie. Co to mo¿e byc? Czy po prostu jakie¶ bezpieczniki czy fotel jest zepsuty?

5. Wska¼nik ilo¶ci gazu nie dzia³a. Zalewam gazu za 50z³ i i tak jest pusto wg wska¼nika. Manualny na butli równie¿ nie dzia³a - pokazuje rezerwe. Jakie¶ pomys³y? :)

No i to by by³o na tyle, liczê na szybk± odpowied¼, dziêki!!:)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kafarek
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    Tczew
    Blog
    2
    Cytat Zamieszczone przez benyhp
    1. Problem z silnikiem, otó¿, mimo i¿ trochê benzyny w baku jest to czasami mam problem z odpaleniem, a jak odpali to po naci¶niêciu gazu tak jakby siê dusi. Dzieje siê tak raczej na zimnym silniku na Pb, po prze³±czaniu na gaz silnik chodzi równo i jak nale¿y. Co to mo¿e byc?
    Pierdylion rzeczy, ale najprawdopodobniej przep³ywomierz lub lewe powietrze..

2. Panel sterowania klimatyzacji. Nie ³apie siê w nim zbytnio...ale wydaje mi siê, ¿e klima powinna bardziej ch³odzic ni¿ faktycznie ch³odzi.... Ogrzewanie dzia³a jak nale¿y. Mo¿e wybieram co¶ zle? Nigdy nie mia³em klimy i nie wiem jak to do konca dzia³a. W ka¿ym razie, naciskam ¶nie¿ek, po obu stronach AUTO, i temp na minimum. I leci powietrze po prostu ch³odne, tak jakby z dworu, ale nie jest tak ch³odne jak powinno byc.
    Po prostu klima nie dzia³a. Powód to pierdylion rzeczy..

3. OBC. Pokazuje mi ca³y czas -35°, poza tym gdzie¶ znalaz³em instrukcjê ¿e po naci¶niêciu jednoczesnie 1000 i 10 powinno siê cos tam zmienic... ale u mnie nic siê nie dzieje. Ogó³em te¿ nigdy takiego OBC nie mia³em, wiec gdyby kto¶ mia³ linka z instrukcj± co do czego s³u¿y:) Ja szuka³em i nie moge znalezc.
    Masz uszkodzony czujnik temperatury lub go wcale nie ma, a o testach obc by³o pierdylion razy.. Poszukaj ;)

4. Prawy fotel dzia³a jak nale¿y, ale fotel kierowcy niestety nie. Nie dzia³a pompowanie ani podgrzewanie. Kabelki s± popodpinane od do³u, ale przycisk od pompowania w ogole siê nie ¶wieci, a od pogdgrzewania siê zapala normalnie, ale daje ¿adnego rezultatu jego naci¶niêcie. Co to mo¿e byc? Czy po prostu jakie¶ bezpieczniki czy fotel jest zepsuty?
    To ¿e nie ¶wieci, to sprawa pod¶wietlenia przycisków, a to ¿e nie dzia³a, to musisz rozebraæ fotel i poszperaæ z ty³u. Czy s³ychaæ jakie¶ silniczki, czy ca³kiem kaput?
    Skoro nie grzeje znaczy ¿e mata grzewcza le¿y..

Generalnie mo¿e byæ te¿ pierdylion rzeczy..

Wska¼nik ilo¶ci gazu nie dzia³a. Zalewam gazu za 50z³ i i tak jest pusto wg wska¼nika. Manualny na butli równie¿ nie dzia³a - pokazuje rezerwe. Jakie¶ pomys³y?
    Pierdylion rzeczy, ale zacznij od wizyty u gaziarza ;)

-----> www.e32.750i.pl <-----

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Klima nie dzia³a bo mo¿e nie byæ gazu, albo uszkodzona ch³odnica - pojed¼ do kogo¶ kto zajmuje siê klimatyzacjami :)

P.s. Kafarek, musisz zmieniæ nick na Pierdylion :)

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Pierdylin - dobre, bardzo dobre ;D

Faktycznie funkcja "szukaj" bardzo by Ci pomog³a.

Ale :
    Dolewa³e¶ kiedykolwiek tam benzyny ponad 1/2 baku? Zagl±da³e¶ do baku czy tam czase mnie masz ju¿ brunatnego szlamu. Bo jak masz to i filtr paliwa mo¿e ju¿ tego szlamu nie przepuszczaæ.

Klima to nie jest agregat ch³odni. Minimalna temperatura klimy (o ile mnie pamiêæ nie myli) to 16 st. C. Jak na zewn±trz jest dla przyk³adu 7 st. C to czego siê spodziewasz - szronu na szybach ??

3. OBC. Pokazuje mi ca³y czas -35°,
    Tak jak wy¿ej napisa³ Kafarek, czujnik siê rozpad³ albo go w ogóle nie ma.

Co do reszty to ju¿ sobie darujê. Bo jak w grê wchodzi "pierdolin" to szklana kula te¿ nie pomo¿e.
    Gra muzyka

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Pierdylion?? to polecia³e¶...nie wiem czy to mia³o by¶ ¶mieszne czy co??

A tak na powa¿nie to kolego u¿yj opcji szukaj bo wszystko by³o i bez sensu pisaæ ci±gle o tym samym...Kafarek chyba chcia³ powiedzieæ to samo i zrobi³ sobie ¿art ze swojej wypowiedzi...

Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    e32 m30b30 1991
    Sk±d
    Zduñska Wola
    Ok. Jeszcze jeden problem o którym nie napisa³em. Otó¿ szyba od strony kierowcy by³a zamkniêta i nie otwiera³a siê. Dzisiaj odkrêci³em boczek, poruszylem cos i dzia³a, ale niestety nie zamyka siê do koñca. Od góry zostaje ma³a szparka. Jak wciskam domykanie to s³ychac wyra¼nie, ¿e silniczek pracuje ale niestety nie domyka. Tak jakby zeskakiwa³a zêbatka, takie pukanie...ale nie wiem. Pomo¿ecie? 8/

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Tak jakby zeskakiwa³a zêbatka,
    Wymieñ zêbatkê.
    Gra muzyka

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Je¶li chodzi o lpg to identycznie mia³em w E34. Okaza³o siê ¿e poprzedni w³a¶ciciel je¼dzi³ tylko i wy³±cznie na gazie i wtryski by³y do czyszczenia i ogólnie instalacja do wymiany. Poza tym kolego czytaj posty na forum-po¶wiêc kilka chwil i bêdziesz du¿o wiedzia³ bez zadawania pytañ na pytania które by³y omawiane.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    e32, 730, m30b30
    Sk±d
    Siemianowice ¦l±skie
    Przerabialem kolego te problemy jakies 2 lata temu i byl o tym szeroki watek na forum - poszulaj w moich postach i tematach - znajdziesz interesujace Cie informacje.
    Gilu_e32

Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    e32 m30b30 1991
    Sk±d
    Zduñska Wola
    Ok. Doszedlem do ladu ze wszystkim. Teraz tylko jeszcze jedna rzecz.

Strasznie kopci na bia³o, i to chyba nie uszczelka pod g³owic±. Nie ubywa p³ynu ch³odniczego ani oleju, nie ma w oleju tej piany ca³ej. Ogólnie odpalam na benzynie i na benzynie chodzi troszke nierówno ale nie zawsze. Czasami odpala od strza³u, czasami musze go sekundke popilowac. S± momenty ¿e na benzynie tak jakby siê dusi jak dodaje gazu, jednak po chwili chodzi ju¿ dobrze. Na gazie chodzi bardzo dobrze i dynamicznie.

Biorê pod uwagê filtr paliwa, ¿e jest zapchany i do wymiany, mo¿e wtryski przez t± instalacjê gazow± która jest ju¿ od 2004r w tym samochodzie... Ogólnie to instalacja jest regulowana na tak± ¶rubê. Nie potrzeba nawet rozgrzanego silnika ¿eby prze³±czyc na gaz i ¿eby chodzi³o.

Mo¿e macie jakie¶ sugestie?

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •