Ale czemu się boisz Ravenolu ? A co jest niby w nowych butelkach ZF :) ? Widziałeś jakie bagno wychodzi ze skrzyni :) bez żadnych ochronnych zabezpieczeń dla skrzyni ?
Ale czemu się boisz Ravenolu ? A co jest niby w nowych butelkach ZF :) ? Widziałeś jakie bagno wychodzi ze skrzyni :) bez żadnych ochronnych zabezpieczeń dla skrzyni ?
Ostatnio edytowane przez olejus ; 23-02-2011 o 07:14
Pić trzeba ! Jeść można !
O jak dobrze z tym złączem, opis części "Can be replaced by the part in the next line" wskazywałaby ze poprawili coś w nim żeby nie puszczało. Co do ravenolu, wcześniej jeździłem Grand Cherokee Wj i z opowieści na forum że po zalaniu zamiennika oleju zaczynały się problemy. Ja lałem mopara i nic się nie działo, wiem że trwałość skrzyni i jej bezawaryjność zależy od sposobu użytkowania ale obawy są.
Fajny ciekawy artykuł http://www.automatikoelwechselsystem...selsystem.html
niezły sprzęt, ciekawie piszą
olejus, może jakieś spostrzeżenia po zastosowaniu ravenolu, czy nic się nie zmieniło w zachowaniu skrzynki?
pozdr
Ja już zrobiłem kilka tys. km na Ravenolu i nie zauważyłem różnicy w pracy skrzyni.
Czyli jest ok.
Ostatnio edytowane przez Jawa ; 08-05-2011 o 11:34
Jest wszystko ok. Olej RAVENOL ATF 6HP Fluid jest zgodny ze specyfikacją producenta do Naszych skrzyń w E65/E66 do tego nieśmiało twierdzę, że jest to to samo co olej firmowany przez ZF (to jest moje zdanie) tyle że o 3 razy tańszy. W Niemczech firma Ravenol to znana marka podobnie jak Pentosin a w Polsce to praktycznie egzotyczne nazwy a szkoda bo marketing 3 producentów narobił w Polsce według mojego zdania dobrej etykiety do .......
a wytarczylo by zrobic korki spustowe do sprzegiel hydrokinetycznych i po problemie tak jak w starych mercach bylo.
wtedy splywa 95% oleju a nie 6 litrow z 9,5
Panowie, pomóżcie, gdzie znajduje się korek do sprawdzania poziomu oleju?
http://www.zf.com/na/content/media/u...28_Catalog.pdf
Strona 10, czy jest to element 01.100? proszę o pomoc.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 04-12-2011 o 11:43