-
Zaawansowany Użytkownik
niema sensu zmieniać zbiorniczka tego plastikowego... tam niema żadnego filtra.. wystarczy wymienić o ring w korku i będzie sucho, no jeżeli przewody do niego idące są szczelne..
-
Vip
Vip
Mati ,dlaczego tak twierdzisz ? widziałes kiedyś taki zbiorniczek nowy ?
-
Zaawansowany Użytkownik
dziś wymieniłem płyn wspomagania (było tak że wspomaganie przerywało podczas skrętu) , na nowym płynie mam wrażenie że jade po śniegu i przerywanie znikneło :D
-
Zaawansowany Użytkownik
Wymienione dwa razy serwotronic ale lipa ,co myslicie o zmiany całej kolumny czy tam na przekładni kierowniczej ? Bez serwotronica może dla odmiany.
-
Zaawansowany Użytkownik
Odgrzeje kotlety - jak człowiek głodny to wszystko pójdzie!
A tak na poważnie zadam dość banalne ale istotne pytanie.
Spuszczać płyn i kręcić kierownicą na włączonym czy wyłączonym silniku ?
zdravim P.
-
Doświadczony Użytkownik
A nie ma jakiegoś korka spustowego od dołu przekładni? bo tak mi się obiło o uszy.
Jak jak wymieniałem płyn to kręciłem kierownicą na zgaszonym silniku, ale raczej to nie to samo. Na zapalonym silniku pompa wspomagania będzie chodziła na sucho.
-
Zaawansowany Użytkownik
Płyn zmieniony a kiera wciąż chodzi ciężko. Pompy nie słychać, spuszczony olej wyglądał wporządku.
Mam bardzo słabo naciągnięty pasek, czy to może być przyczyna?
Bo sprężyna napinacza już raczej odpuściła.
-
Zaawansowany Użytkownik
To ja też opowiem ciekawą historię, mówię wleję olej mam ATFa orlen kozak zobaczymy co bedzie :D
no to odkrecilem korek zlałem ze zbiornika, w układzie stary płyn nalałem tego orlenowskiego no mowie malina tak chodzi super, juz zadowolony jade do domu
rano odpalam i co sie dzieje :D kierownica chodzi ciezko, strasznie drga samochodem, podczas skretow dziwne dziewi auto wydaje, na parkingu i luzie jest OK, na biegu silnik masakrycznie drzy, kierownica tak samo, nie wraca do jazdy na wprost, no mowie popsulem
2 dni tak bylo, malo jezdzilem mowie poduszki silnika padły?? przypadek :)
a wczoraj wsiadam samo sie naprawiło, kiera chodzi lux eh :D i ki czort
ale i tak wymienie olej, tylko czy DEXTRON III moze byc? czy DII?
na korku ATF ONLY
-
Zaawansowany Użytkownik
Ja stosuję Dextron II (ponoć jest ciutkę gęstszy) czasem muszę dolewkę robić bo niestety wąż od zbiorniczka puszcza delikatnie, może kilka kropel uleci na około 100 km. PO zalaniu gęstszego dextrona II jakoś mniej ucieka ze zbiorniczka ;)
-
Zaawansowany Użytkownik
Odkopuje. pytanie wspomaganie jest lecz czasami (ale nie za każdym razem cięzko ukręcić kierownicą na asfalcie. Pompa czy przekładnia pada ??
Uprawnienia umieszczania postów