-
Zaawansowany Użytkownik
atf Dll czyli dextron2... filtr występuje tylko i wyłącznie w wersji z nivo regulacją tylnego zawieszenia...
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Vip
Vip
Bez roznicy jakiej firmy byle byl Atf Dll
-
Zaawansowany Użytkownik
Witam.Podepnę się pod temat u mnie też jestem servotronic według vinu i też wymieniłem płyn do wspomagania ale nic nie pomogło.Kierownica chodzi ciężko na przykład przy parkowaniu ,,skręcam w lewo na wsteku ,przyhamowuje kręce już w druga zmieniam na ,,D do przodu ,, i ten moment jak zmienia bieg jest tak że sie przytnie .No i jak kręce ,,ósemki,, to jak odbijam kierą z lewej w prawo i na odwrót to trzeba dwoma kręcić.Na ,,P,, jak nie jade również idzie odczuć jak kręce prawo-lewo .Na obrotach na postoju jak go podkręce niby to samo ale chwilami jakby troszke lepiej ale nie dużo.
1.Czy to może być pompa mimo że na obrotach jest prawie to samo ?
2.To servo ma jakiś moduł może on sie spalił czy coś ?
pozdrawiam
-
Zaawansowany Użytkownik
Witam.Wlasnie mi przyslali zamiast pompy wspomagania to cala kolumne servotronic z drazkami czy czyms tam i teraz pytanie czy ,,zwykle,, 740 po lift mialy pompe wspomagania taka sama jak te z serwotronic ?
-
Początkujący Użytkownik
Koledzy też ostatnio pojawił mi się problem ze wspomaganiem. Otóż objawy są takie: gdy silnik jest zimny np. po całej nocy to wspomaganie chodzi lekko dopiero później przerywa, uciekający płyn (dolewka raz na 1,5 tyg), pojękiwanie pompy, spocony zbiorniczek. Dodam, że miałem wymieniany przewód ten metalowy w zeszłym roku.
1. Pojękiwanie pompy może być spowodowane uciekającym płynem ?
2. Spocony zbiorniczek oznacza nieszczelność zbiorniczka, czy też może jakiś przewód ?
3. Znalazłem na allegro taki zamiennik zbiorniczka http://moto.allegro.pl/zbiorniczek-p...501626959.html ryzykować czy tylko oryginał ?
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
u mnie z kolei pompa nie tyle co ciężko chodzi co i hałasuje, wiem że jest do wymiany tyle żeby pamiętać o tym że były montowane pompy LUK oraz ZF, więc nowa pompa musi być takiej samej firmy jaka była stara pompa.
-
Początkujący Użytkownik

Zamieszczone przez
martinez538
pompa do wymiany
zbiorniczek też wymienię, tylko zastanawiam się czy kupić oryginalny czy pokusić się na ten zamiennik z allegro
-
Vip
Vip
Zbiornik przy wymianie płynu musisz wymienić, ten z allegro jest ok jeżeli ma wewnątrz filtr :)
Uprawnienia umieszczania postów