-
Vip
Vip
E38 735i Tu³owice - Proszê o opiniê
Koledzy mój znajomy bardzo napali³ siê na to auto i chce ¿eby¶my zrobili sobie wycieczkê na drugi koniec Polski. Dzwoni³ do Sprzedawcy i ten zapewnia³ go o idealnym stanie auta i autentycznym przebiegu. Nadmieni³ równie¿, ¿e silnik jest zalany olejem, który zmienia siê co 40 tys. km :) :)
Zastanawia mnie to, ¿e na zderzakach i bocznych listwach jest chrom a na ramkach wokó³ okien shadow. Co o tym s±dzicie?
Mo¿e kto¶ zna to auto?
http://moto.allegro.pl/sliczna-e38-l...427413119.html
Ostatnio edytowane przez Mariusz735i ; 28-01-2011 o 21:35
-
Smerf Czepialski
We¼ VIN i sprawdzimy co w niej siedzi.
-
Vip
Vip
Jak chcecie zrobiæ parê ³adnych km to warto poprosiæ o dodatkowe zdjêcia.. tekst "kupi³em od wujka mia³ byæ dla mnie.." jako¶ mnie nie przekonuje.
Na tylnym zderzaku równie¿ jest shadow. I jak dla mnie przebieg 153tkm wymaga potwierdzenia, wujek powinien prowadziæ ksi±¿kê :)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Te Tu³owice to gdzie? Jak to te niedaleko Opola to jutro chyba bêdziemy z Cursorem w tamtych okolicach. Mogliby¶my wzi±æ kompa i podjechaæ obczaiæ;)
-
Vip
Vip
No w³a¶nie to po³±czenie shadow z chromem jest bardzo dziwne i podejrzane. Dodatkowo sprzedawca mówi³ koledze, ¿e nie dzia³a jedna czujka z ty³u PDC. Podejrzewam wiêc, ¿e by³o co¶ bardzo kombinowane z autem.
Szajboss je¶li macie niedaleko to by³oby super jak by¶cie obczaili, choæ dzi¶ jeszcze zdecydujemy bo byæ mo¿e jutro pojedziemy zobaczyæ t± : http://moto.allegro.pl/bmw-735i-e38-...429733598.html
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Co do tej któr± pokaza³es teraz to jest to polift, a nerki z przedlifta. Kierunki przednie bia³e, a reszta w pomarañczu.
Natomiast je¶li chodzi o t± z Tu³owic to byli¶my i ogl±dali¶my. Z moich spostrze¿eñ to z zewn±trz dziwna jest ta miezanka shadowline'a z chromlinem. No i przód jaki¶ taki dziwny. Nerki odstaj±, lewa lampa strasznie g³êboko siedzi, prawy b³otnik odstaje pod kierunkiem. Maska siedzi równo, jest ³adnie spasowana, ale niestety "nieotwieralna". Linka z zamka jest zerwana przy r±czce otwierania, tak wiêc nie obejrzeli¶my nawet silnika.
Chodzi cicho, równo, nie s³ychaæ klekotania vanosów. Check-control wyplu³ komunikat o poziomie p³ynu ch³odz±cego, jaki jest tego powód nie wiem. Na 99% do wymiany jest odma, bo kopci, nawet po rozgrzaniu(na bia³o).
Hydraulika klapy dzia³a przyzwoicie, nawigacja sprawna, w³±cznie z d¼wiêkiem.
Nie podobaj± mi siê niespasowane przednie boczki, odstaj± przy górnych chromowanych listwach, przy ryglach.
Lewa przednia klamka wymaga ingerencji, bo nie dzia³a do koñca tak jak powinna(trzeba poci±gn±æ j± do koñca, ¿eby otworzyæ drzwi)
Lewe lusterko nie sk³ada siê, fotochromy nie wylane.
Tylna kanapa brudna(¶wie¿y brud), prawdopodobnie od przewo¿enia na niej kó³ bez worków(zosta³ znaczek Michelin :P ). Przednie fotele maj± przetarcia od wsiadania, kierowcy ju¿ wygl±da bardzo nieciekawie.
Przedni, lewy ¶rodkowy czujnik jest wci¶niêty wg³±b. Z ty³u prawdopodobnie prawy ¶rodkowy nie dzia³a.
Na 99% nie dzia³a te¿ kontrola trakcji. Kontrolka nie zapala siê po naci¶niêciu przycisku na panelu. Uda³o siê te¿ zamieliæ na ¶niegu(letnie opony) i nie zauwa¿yli¶my, ¿eby DSC blokowa³o po¶lizg. Mo¿liwe, ¿e kontrolki z licznika s± usuniête, b±d¼ zaklejone ta¶m± od ¶rodka, ¿eby nie razi³y po oczach
Autem nie przewie¼li¶my siê z racji letnich opon oraz braku paliwa(wskazówka sta³a na 0).
Na postoju nie zauwa¿y³em problemów z prze³±czaniem biegów, ale taki test nie jest do koñca miarodajny.
Silnik przy depniêciu gazu z ja³owych, najpierw siê zakrztusi³(co mog³oby sugerowaæ przep³ywomierz, b±d¼ za ma³± ilo¶æ paliwa), pó¼niej wkrêca³ siê bez problemu. Przy tym zakrztuszeniu przygasa³o te¿ pod¶wietlenie licznika(¶wiat³a mia³em wy³±czone, wiêc nie by³o jakiego¶ du¿ego obci±¿enia alternatora).
Ogólnie auto do rewelacyjnych nie nale¿y i na pewno trzeba by trochê zej¶æ z ceny, ¿eby by³o warto go wzi±æ, chocia¿by z racji tego DSC, gdzie mo¿e byæ uwalony tylko jaki¶ czujnik, ale mo¿e to byæ te¿ sterownik.
-
Vip
Vip
Szajboss wielkie dziêki za pomoc! :) Pozdro :)
Z tej z Tu³owic zrezygnowali¶my.
W niedzielê byli¶my ogl±daæ t± z W³oc³awka i Kolega zdecydowa³ siê na ni±. Fakt, trochê zastanawiaj± mnie te nerki. My¶la³em równie¿ o halogenach.
W Lublinie ogl±dali¶my t± http://otomoto.pl/bmw-740-C16525708.html i tak w ramach ciekawostki napiszê, ¿e w og³oszeniu jest podany 1999 rok a faktycznie auto jest z czerwca 1998. Niby polift a silnik 4.4 przedliftowy. Poza tym parê drobnostek do zrobienia i dopieszczenia. Na plus - auto bardzo dobrze chodzi na gazie i ¶wietnie siê zbiera. :)
Aha, no i ten przebieg... ¶mieszny :) W Polsce auto mia³o dwóch w³a¶cicieli a obecny w³a¶ciciel twierdzi, ¿e jak j± kupi³ to mia³a 90 ty¶. przebiegu ! :) W Polsce to mo¿na pere³ki wyrwaæ, hahaha Po co szukaæ za granic± :)
Ostatnio edytowane przez Mariusz735i ; 31-01-2011 o 22:54
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum