Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: Dynamic Drive - jak sprawdziæ czy dzia³a ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    745i
    Sk±d
    pl

Dynamic Drive - jak sprawdziæ czy dzia³a ?

Witam

Jak ju¿ wcze¶niej opisywa³em czasami mi siê zdarza b³±d DD jak jadê wolniej, zahamujê i gwa³townie skrêcê - minimalna dolewka p³ynu do MAX nie rozwi±za³a sprawy.
    Ale poniewa¿ mam interfejs i Inpê, oraz to forum :) wyczyta³em ¿e mo¿na w inpie aktywowaæ poszczególne si³owniki (funkcja ACTIVE) - wiêc spróbowa³em i przy ka¿dej manipulacji czy si³ownika czy pompy na kompie samochodu i licznikach wyskakiwa³ b³±d... - pomy¶la³em "interfejs z allegro za 100 z³ - mo¿e co¶ z nim jest, albo ja co¶ ¼le robiê... " ale w³±czy³em status i w trakcie jazdy obserwuje i okazuje siê ¿e ci¶nienie to z regu³y 0 lub 1 bar (czasami 2) natomiast napiêcie pompy 0V.

W zwi±zku z tym mam 3 wnioski - proszê o pomoc w wyborze prawdziwego :)
    1. Taka metoda testu jest niew³a¶ciwa, DD dzia³a OK
    2. DD nie dzia³a w ogóle ale przy mojej spokojnej je¼dzie system nie próbuje go w³±czaæ, co t³umaczy rzadkie wystêpowanie b³êdów (max 2 razy na tydzieñ)
    3. DD nie dzia³a i ten fakt jest "zamaskowany" w elektronice (¶wiadomie) aby nie u¿ytkownik nie widzia³ b³êdów, gdy¿ awaria jest kosztowna lub skomplikowana.

Jak przekonaæ siê czy DD dzia³a ??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    F02 750Ldx
    Sk±d
    ¦widnik
    Odczytaj b³êdy ze sterowników ¿eby konkretnie by³o wiadomo dlaczego wyskauje problem. Czasem pada np. czujnik skrêtu i wy³±czaj± siê systemy.
    Sprawdz b³êdy w ARS i DSC no i w silniku. Bêdzie konkretna informacja co zawini³o.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •