Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 23

W±tek: Przerywa radio/cd/pdc i ka¿dy dzwiêk z g³o¶ników / Mruga ma³y wy¶wietlacz w iDrive!

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Arman
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Tak mam Logic 7, zajmê siê tym pó¼niej jak nie poskutkuje usuniêcie b³êdów i zameldowanie aku.
    A co do tego odpalania, jakim innym, bezpiecznym sposobem mogê go odpaliæ? Na dzieñ dzisiejszy muszê mieæ jaki¶ sposób poniewa¿ inaczej go nie odpalê.

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Mo¿esz odpalaæ auto na kable.
    Kwestia tylko tego, ¿eby te kable to nie by³ szajs za 50z³ z marketu.

Modu³y nie lubi± ani za wysokiego napiêcia, ani za du¿ego spadku napiêcia podczas pracy.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Kable s± mojego elektryka, które s± naprawdê konkretne, a takimi kablami za 40-50z³ z marketu na pewno by nie da³y efektu w tym aucie.

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Witam.

Dzisiaj dopiero odebra³em auto z serwisu. Problem nie tkwi³ w akumulatorze, a w POWER MODULE, który pobiera³ cholernie du¿o pr±du, co powodowa³o te wszystkie problemy...
    Na dzieñ dzisiejszy jest wszystko w miarê dobrze ju¿, jedynie pozosta³o mi naprawiæ radio, które nadal przerywa i gra tylko ja jeden g³o¶nik, ale znalaz³em firmê z Krakowa która specjalizuje siê typowo w radiach od nowszych modeli BMW, szczególnie Logic 7.

Mimo wszystko dziêkuje wszystkim, za wszelk± pomoc, bez wyró¿nieñ bo ka¿dy post u¿ytkownika co¶ wniós³ do tego tematu :)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tiger81
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E63 645Ci by³o E65 745i
    Sk±d
    Tychy
    ¯yczê Ci powodzenia z napraw± tego radia. Ja podobny temat przerabia³em, przesta³ mi najpierw graæ jeden z przednich g³o¶ników, a pó¼niej z drugiej strony. Wymontowa³em radio w celu sprawdzenia i ewentualnego naprawienia. Okaza³o siê ¿e tranzystory pad³y, a ¿e by³y specyficzne i pozalewane, nie chcia³o mi siê z tym bawiæ. Problem polega³ te¿ na tym, ¿e ciê¿ko by³o znale¼æ te¿ jakie¶ odpowiednie, a dostêp mam dosyæ du¿y.
    Mia³em te¿ radio zastêpcze od znajomego z warsztatu, z tym ¿e o innym nr przez co gra³o mocno niskim tonem. Jednak postanowi³em kupiæ nowe w ASO choæ tanie nie by³o.

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Dziêki, dziêki :)
    W przysz³ym tygodniu siê wybiorê tam do nich, musz± daæ radê to naprawiæ.
    Patrzy³em te¿ na radia na allegro to s± od 500 do 1000z³, a druga rzecz teraz jak by³em w Holandii w serwisie BMW (nie autoryzowanym), to ch³opak wyj±³ moje radio, wsadzi³ inne (od E65 oczywi¶cie) i w ogóle nic siê nie pokaza³o na iDrive, jak by nic nie by³o pod³±czone, bo nie znalaz³o stacji ani nic, czyli albo pewnie trzeba to zaprogramowaæ, albo s± problemy z tego powodu ¿e jest to wersja USA.

Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E63 645Ci by³o E65 745i
    Sk±d
    Tychy
    problemy s± z tego powodu, ¿e jest zbyt wiele modeli tych jednostek i nie s± one wszystkie kompatybilne. Mi radio od znajomego zagra³o od razu, ale innym d¼wiêkiem. W ASO dobrali mi nowy odpowiednik dla mojego starego i wszystko gra³o jak powinno. Tak dla zainteresowanych podam, i¿ cena takiego radia to 3200z³ lub 2900z³ przy zwrocie starego.

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    Czyli cena jak na ASO przysta³o :)
    Mi siê co¶ sta³o w module od radia w E38 (standardowe nag³o¶nienie mia³em) to w ASO mi naprawili za 250z³, a jestem przekonany ¿e gdyby siê kto¶ na tym zna³ i wiedzia³ od czego to jest, wzi±³by 50-100z³ max.
    Nawet jest chyba dzia³ w którym jest opisane jak to naprawiæ, bo to do¶æ czêsty problem z tymi modu³ami/radiami. Tak¿e ASO, to ASO - swoje ceny zawsze bêd± mieli z tych wy¿szych pó³ek :)

Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    E63 645Ci by³o E65 745i
    Sk±d
    Tychy
    Zwyk³e radio a to z E65 to wielka ró¿nica. Wysoko¶æ ceny nowego to w du¿ej mierze wina przetwornika ¶wiat³owodowego. Ja to radio rozebra³em, pojêcie o elektronice te¿ posiadam, nie wspominaj±c ju¿ o moich pracownikach. Niemniej jednak nie chcia³o mi siê z tym bawiæ. Nie jest to tak jak naprawa zwyk³ego radia ze standardowymi podzespo³ami. Nie znaczy to, ¿e nie ma osób które temat opanowa³y i je¶li tak jest to mo¿na spróbowaæ naprawiæ.

Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    740d F01
    Sk±d
    Kraków
    D¼wiêk równie¿ ju¿ powróci³, problem tkwi³ w spalonym procesorze w module Logic 7 :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •