Tak mam Logic 7, zajmê siê tym pó¼niej jak nie poskutkuje usuniêcie b³êdów i zameldowanie aku.
A co do tego odpalania, jakim innym, bezpiecznym sposobem mogê go odpaliæ? Na dzieñ dzisiejszy muszê mieæ jaki¶ sposób poniewa¿ inaczej go nie odpalê.
Tak mam Logic 7, zajmê siê tym pó¼niej jak nie poskutkuje usuniêcie b³êdów i zameldowanie aku.
A co do tego odpalania, jakim innym, bezpiecznym sposobem mogê go odpaliæ? Na dzieñ dzisiejszy muszê mieæ jaki¶ sposób poniewa¿ inaczej go nie odpalê.
Mo¿esz odpalaæ auto na kable.
Kwestia tylko tego, ¿eby te kable to nie by³ szajs za 50z³ z marketu.
Modu³y nie lubi± ani za wysokiego napiêcia, ani za du¿ego spadku napiêcia podczas pracy.
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Kable s± mojego elektryka, które s± naprawdê konkretne, a takimi kablami za 40-50z³ z marketu na pewno by nie da³y efektu w tym aucie.
Witam.
Dzisiaj dopiero odebra³em auto z serwisu. Problem nie tkwi³ w akumulatorze, a w POWER MODULE, który pobiera³ cholernie du¿o pr±du, co powodowa³o te wszystkie problemy...
Na dzieñ dzisiejszy jest wszystko w miarê dobrze ju¿, jedynie pozosta³o mi naprawiæ radio, które nadal przerywa i gra tylko ja jeden g³o¶nik, ale znalaz³em firmê z Krakowa która specjalizuje siê typowo w radiach od nowszych modeli BMW, szczególnie Logic 7.
Mimo wszystko dziêkuje wszystkim, za wszelk± pomoc, bez wyró¿nieñ bo ka¿dy post u¿ytkownika co¶ wniós³ do tego tematu :)
¯yczê Ci powodzenia z napraw± tego radia. Ja podobny temat przerabia³em, przesta³ mi najpierw graæ jeden z przednich g³o¶ników, a pó¼niej z drugiej strony. Wymontowa³em radio w celu sprawdzenia i ewentualnego naprawienia. Okaza³o siê ¿e tranzystory pad³y, a ¿e by³y specyficzne i pozalewane, nie chcia³o mi siê z tym bawiæ. Problem polega³ te¿ na tym, ¿e ciê¿ko by³o znale¼æ te¿ jakie¶ odpowiednie, a dostêp mam dosyæ du¿y.
Mia³em te¿ radio zastêpcze od znajomego z warsztatu, z tym ¿e o innym nr przez co gra³o mocno niskim tonem. Jednak postanowi³em kupiæ nowe w ASO choæ tanie nie by³o.
Dziêki, dziêki :)
W przysz³ym tygodniu siê wybiorê tam do nich, musz± daæ radê to naprawiæ.
Patrzy³em te¿ na radia na allegro to s± od 500 do 1000z³, a druga rzecz teraz jak by³em w Holandii w serwisie BMW (nie autoryzowanym), to ch³opak wyj±³ moje radio, wsadzi³ inne (od E65 oczywi¶cie) i w ogóle nic siê nie pokaza³o na iDrive, jak by nic nie by³o pod³±czone, bo nie znalaz³o stacji ani nic, czyli albo pewnie trzeba to zaprogramowaæ, albo s± problemy z tego powodu ¿e jest to wersja USA.
problemy s± z tego powodu, ¿e jest zbyt wiele modeli tych jednostek i nie s± one wszystkie kompatybilne. Mi radio od znajomego zagra³o od razu, ale innym d¼wiêkiem. W ASO dobrali mi nowy odpowiednik dla mojego starego i wszystko gra³o jak powinno. Tak dla zainteresowanych podam, i¿ cena takiego radia to 3200z³ lub 2900z³ przy zwrocie starego.
Czyli cena jak na ASO przysta³o :)
Mi siê co¶ sta³o w module od radia w E38 (standardowe nag³o¶nienie mia³em) to w ASO mi naprawili za 250z³, a jestem przekonany ¿e gdyby siê kto¶ na tym zna³ i wiedzia³ od czego to jest, wzi±³by 50-100z³ max.
Nawet jest chyba dzia³ w którym jest opisane jak to naprawiæ, bo to do¶æ czêsty problem z tymi modu³ami/radiami. Tak¿e ASO, to ASO - swoje ceny zawsze bêd± mieli z tych wy¿szych pó³ek :)
Zwyk³e radio a to z E65 to wielka ró¿nica. Wysoko¶æ ceny nowego to w du¿ej mierze wina przetwornika ¶wiat³owodowego. Ja to radio rozebra³em, pojêcie o elektronice te¿ posiadam, nie wspominaj±c ju¿ o moich pracownikach. Niemniej jednak nie chcia³o mi siê z tym bawiæ. Nie jest to tak jak naprawa zwyk³ego radia ze standardowymi podzespo³ami. Nie znaczy to, ¿e nie ma osób które temat opanowa³y i je¶li tak jest to mo¿na spróbowaæ naprawiæ.
D¼wiêk równie¿ ju¿ powróci³, problem tkwi³ w spalonym procesorze w module Logic 7 :)