Pokaż wyniki od 1 do 10 z 285

Wątek: Drgania kierownicy!!miedzy 80km/h-110km/h juz nie ma co wymienic wszystko nowe!!

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 745i
    Witam

Odkopuję temat, ponieważ mam ten problem u siebie. Mam silne drgania kierownicy oraz całego auta przy hamowaniu z prędkości 80-90 km/h. Nie wiem czy to ma jakieś większe znaczenie, ale przy hamowaniu z ok 90 km/h i zjeżdżając jednocześnie z górki jest to najbardziej odczuwalne.

Wymieniłem wszystkie tarcze i klocki, tuleje górnych przednich wahaczy, tzw tuleja ramienia (wąs), opony. Kompletna zbieżność z geometrią.

Dodam jeszcze od siebie kilka dziwnych dodatkowych objawów, które być może przyczynią się do znalezienia winowajcy a mianowicie :

1. Na postoju przy wyłączonym silniku oraz odblokowanej kierownicy jest spory luz samego koła, wynosi ok 5-6 cm w obie strony
    2. Blokada kierownicy możliwa jest tylko gdy kierownica jest skręcona w którąś stronę z całkowitego poziomu do ok. 7 cm, czyli jest bardzo krzywo zablokowana.
    3. Przy wolnej jeździe po bruku (5 - 10 km/h) kierownica sama porusza się w lewo i prawo, przy czym jednocześnie dochodzą stuki z kolumny
    4. Jadąc np stałą prędkością od 140 km/h i szybciej... muszę bardzo usilnie trzymać kierownicę bo mam wrażenie, że auto ucieka gdzie chce i momentalnie tracę nad nim kontrolę.
    Ostatnio edytowane przez hubabuba ; 08-04-2015 o 18:58

Uprawnienia umieszczania postów