Temat przerabiany wielokrotnie i różne opinie. U mnie było tak, że kupiłem nowe tarcze Valeo. Po wymianie dalej to samo, więc szybko kupiłem tarcze ATE. Po wymianie to samo. Koła wyważałem kilka razy i nie pomogło. W końcu kupiłem dolne wahacze do przodu i jak ręką odjął. Wg mnie, w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić wyważenie kół u naprawdę dobrego fachowca, później tarcze-jak słabe to wymienić , na końcu wahacze. Zaznaczę, że jeździłem na stację diagnostyczną, szarpali sprawdzali i żadnych luzów nie było. moim zdanie zbyt ciężkie auto, żeby się poznać. Wiele razy przekonałem się o zużytej części jak już ją zdemontowałem.
Skoro nic Ci nie pomaga wypróbuj to kiedyś sporo się naszukałem po forach bo też miałem taki problem bardzo dużo osobom to pomogło , możesz zapytać o to na dobrej stacji wulkanizacyjnej o takie pierścienie centrujące http://allegro.pl/pierscienie-centru...418382489.html
to chyba nie ten temat bo takie pierscienie sa potrzebne i da sie je fizycznie zalozyc tylko jak masz felgi nie od e38. mam takie zimowki i bez pierscieni byla masakra. ale nie sadze ze sprawdzajac na 3 roznych kompletach mial wszystkie z za duza srednica i nie wiedzial o tym.
sprawdzić mu nie zaszkodzi raczej bo może ma falgi od e39 a tam już inna Piasta jest
Kolego w jaki sposob zostaly sprawdzone piasty? Dotykiem i oczami nie jestes wstanie tego sprawdzic. U mnie byly nowe wahacze i nowe tarcze, bicie nie ustępowało. Wymienione zostały piasty, na szczęście tarcze nie zostały uszkodzone i byly jeszcze proste. Bicie jednak nie ustąpiło... powodem były tuleje wahaczy które z krzywymi piastami posypaly sie w 1000 km.... i je ponownie trzeba bylo wymienic. po tym wszystkim problem znikl
e38 m62TUb44 740i
oki wiec tak
napisano zebym sprawdzil:
można by sprawdzić:
* drążek środkowy SPRAWDZONE OK
* podpory drążka środkowego SPRAWDZONE OK
* łożyska amorków SPRAWDZONE OK
* amorki SPRAWDZONE OK
DO TEGO nie wytrzymałem i wymienilem tarcze na nowe+ klocki, wszystko oczyscilem z rdzy do zera,
wahacze byly wymieniane tak jak pisalem kompletne, po 2 z kazdej strony,
powiem tak....po zmianie tarcz jest minialnie lepiej ale z zaznaczeniem slowa "minimalnie" juz sie cieszylem....ze jest ok...ale jak auto po pobycie na podnosniku, bylo jeszcze nie do konca opadniete to bylo OK ale po kawalku drogi znow lipa.....zastanawiam sie czy nie wymienic amorkow....ale bylem na 3 stacjach diagnostycznych i wskazania amorkow wachaja sie miedzy 64% a 71% co zaklad to inny pomiar, ale to i tak nie jest zle....ehhh
ale jak juz wsadziłem tyle sianka powiedzialem ze sie nie poddam....
tarcze to ATE z gory odpowiadam na pytania....
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 11-02-2011 o 01:23
no wlasie mam okazje wziasc kompletny zawias h&r, z amorkami, ale z powodu mojej zlosci na bunke odkladam zakup zawieszenia....juz przez chwile zaczełem sobie tworzyc teorie ze moze jak by bylo sztywniej bylo by lepiej ale to takie glupie rozkminianie w glowie,
Bóg Moc Wyższość