-
Początkujący Użytkownik
Witaj, nie będę bardzo rozpisywał się na temat car w bmw 7, ale jeśli masz podstawowy system to czeka cię dużo pracy. Ja bardzo długo siedziałem na necie i szukałem czegoś o audio w naszych autach, jest tego dość sporo i nawet z sensem rozpisane. Ja miałem podstawowy system, czyli kaseciak bez zmieniarki, bez wzmaka itd. Podchodziłem do tematu długo i tak: w tylnych drzwiach wymieniłem głośniki na dwudrożny zestaw hertza 130mm, nic nie kombinowałem z drzwiami tylko je bardziej wytłumiłem. W bagażniku mam skrzynię 55L z głośnikiem Infinity Reference 1250 (300W w RMS) napędza go wzmacniacz monoblok JBL GT5-A3001, oczywiście żeby dźwięk bardziej dochodził do wnętrza wymontowałem rękaw na narty. Dźwięk jaki generuje ten zestaw jest dla mnie wystarczający, aha niestety radio fabryczne jest trochę do bani i zamontowałem Alpine z USB. Na wiosnę muszę wytłumić całą klapę bagażnika bo trochę podskakuje jak dom głośniej, wymienić na jakieś porządne głośniki w przodzie ale też 130mm i będzie super a bas naprawdę powala. Pozdrawiam i do dzieła. Jeśli mażą ci się większe modyfikację to poszperaj na forach, są nawet opisy jak przerobić przednie drzwi pod większe głośniki.
Uprawnienia umieszczania postów