Zrób test na obecność CO2 , w zbiorniczku wyrównawczym to powinno rozwiać wszystkie wątpliwości.
Zrób test na obecność CO2 , w zbiorniczku wyrównawczym to powinno rozwiać wszystkie wątpliwości.
A po czym twierdzisz że gotuje płyn skoro wskazówka trzyma pion, a płynu nie ubywa? Jeżeli odkręcasz korek zbiorniczka zaraz po jeździe i gotuje się płyn to nic dziwnego, taki układ pracuje pod ciśnieniem, a pod ciśnieniem płyn, czy nawet woda ma wyższą temperaturę wrzenia niż 100 stopni.
Brak grzania we wnętrzu raczej upatrywałbym przy elektrozaworach, bądź nie działającej dodatkowej pompce, a nie gotującego się płynu. Pozdro
Generalnie sprawa wygląda tak że ciśnienie jest tak duże że rozwaliło mi już chłodnice rozrywając węża i górny króciec od chłodnicy:( po przejechaniu kilku kilometrów wywaliło cały płyn a spod maski poszła para byłem u kilku mechaników w tym dwóch którzy siedzą w BMW robiąc cały czas swapy itp i obaj mówią że to uszczelka. Potrzebuje opinii użytkowników którzy może już się spotkali z takim przypadkiem żeby potwierdzić wersję mechaników żeby nie dać się naciągnąć pseudo fachowcom na niepotrzebne koszty. Nie wiem o co z tym chodzi jestem laikiem jest to dopiero moje szóste BMW i pierwsze z silnikiem 4,4
Ostatnio edytowane przez broniu1981 ; 23-01-2011 o 19:53