Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: E38 Zawieszenie

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    Nic nie moge znalesc w zawieszeniu poza amortyzatorami. Mozliwe ze jesli dalej po wymianie amorów bedzie coś nie tak to będzie trzeba baaardzo dokładnie szukać cos w zawieszeniu lub kolumnie kierowniczej.
    Mam bardzo ważne pytanie. Montować SACHSa czy BILSTEINa ? Pierwsze są takie jak na montarzu fabrycznym, drugie tańsze...

kolego coboss, słyszę głośniejszą pracę zawieszenia z przodu, na poligonie pod moim domem czuje też jakby dziwne stuki na kierownicy. Wahacze z przodu maja moze 5000 km... Podobno jestem strasznie przewrazliwiony bo przeszkada mi wszystko hehe

I jeszcze bardzo ważna sprawa o której wczesniej nie wspomnialem. Wczesniej mialem problem z piastami, które byly krzywe. Biło kierownicą bardzo ostro przy hamowaniu. W samochodzie byly nowe tarcze, szybko wymienione zostały też piasty i nowe tuleje wahaczy. Moze te bicie przy hamowaniu moglo cos pociagnac jeszcze za sobą
    Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 29-01-2011 o 15:35
    e38 m62TUb44 740i

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez tomaszeklolek Zobacz posta
    kolego coboss, słyszę głośniejszą pracę zawieszenia z przodu, na poligonie pod moim domem czuje też jakby dziwne stuki na kierownicy. Wahacze z przodu maja moze 5000 km... Podobno jestem strasznie przewrazliwiony bo przeszkada mi wszystko hehe
    Też jestem taki :/
    Ogólnie jeżeli coś czujesz na kierownicy, typowe przenoszenie jakiś drgań i stuków to będziesz miał też luz w elementach kolumny kierowniczej taka jest moja opinia, jak będziesz robił amory to zajrzyj też do tego. Co do amorów to Sachs ma specyfikację oryginału, Bilstein jest twardszy i podobno stawia wyżej auto niż fabryczny amor, jeżeli lubisz komfort i wygodę zastosowałbym bez dwóch zdań Sachsa.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i
    Blog
    19
    rozmawialem z krzyśkiem vel 7ka. Polecał bilsteiny + sprężyny m-technika
    Nie wiem co wybrac, lubie komfort ale z drugiej strony jezdze tez szybko w trasie i czesto przeszkadzalo mi bujanie samochodu

Co do sprężyn Aso znowu nie wie czy da rade do standardowych amorków i polecają wymiane np amortyzatorów na m, odbojów itd
    Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 31-01-2011 o 12:50
    e38 m62TUb44 740i

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Też jestem taki :/
    Ogólnie jeżeli coś czujesz na kierownicy, typowe przenoszenie jakiś drgań i stuków to będziesz miał też luz w elementach kolumny kierowniczej taka jest moja opinia, jak będziesz robił amory to zajrzyj też do tego. Co do amorów to Sachs ma specyfikację oryginału, Bilstein jest twardszy i podobno stawia wyżej auto niż fabryczny amor, jeżeli lubisz komfort i wygodę zastosowałbym bez dwóch zdań Sachsa.
    coboss troszkę zamieszałeś i możesz wprowadzać z leksza w błąd autora postu myląc kolumnę z przekładnia kierowniczą.... jedyne co może siąść w kolumnie to jej krzyżak łączący ją właśnie z przekładnia kier. przekładnia kierownicza ma śrubkę na imbus z kontrą do kasowania luzu.. luz kasujemy na wyprostowanych kołach... a i jeszcze jedno jak to możliwe ze amortyzator ustala wysokość samochodu .... ps do autora... sprawdz łacznik miedzy kierownicą a fotelem :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    kolego zmienilem amorki swojego czasu na jakis shit kaski nei bylo, i autko poszlo w gore...:>

Początkujący Użytkownik Awatar krzys51
    BMW
    e38 740iL
    Minął ponad rok i nic nie wiadomo. POMOGŁO-NIE POMOGŁO
    Po cholerę takie tematy zaczynać. A ktoś później pisze używaj WYSZUKIWARKI
    Miałeś wypadek komunikacyjny pomogę uzyskać odszkodowanie 608730700 EuCO

Vip Vip Awatar Mariusz735i
    BMW
    E38 740iA, było E32 735i
    Cytat Zamieszczone przez krzys51 Zobacz posta
    Minął ponad rok i nic nie wiadomo. POMOGŁO-NIE POMOGŁO
    Po cholerę takie tematy zaczynać. A ktoś później pisze używaj WYSZUKIWARKI
    Popieram
    Niestety, bardzo dużo takich tematów bez rozwiązania problemu, które nie wiele w sumie wnoszą a zdecydowanie zaśmiecają forum.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Witam.
    Takie stuki w opisanych sytuacjach występują przy zużytych lub zerwanych gumach w tulejach stalowo gumowych w wahaczach dolnych krzywych przedniego zawieszeniach, tzw. bumerangach. Trzeba je bardzo dokladnie sprawdzic, wystarczy lekkie naderwanie i nastepuje na lekkich dolkach udarzanie metalu o metal. Amortyzatory nie mają nic do tego.
    Tuleje od 90 - do 150 zł za sztukę, chyba ze też wybite sworznie to wymienić cale wachacze.
    Pozdrawiam. Waldek

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a wiecie jak duzo zmienia sprezyna..... zmienilem 2szt z przodu na nowe, auto stoi wyzej o max 1cm a jezdzi sie jak na 15"

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    ​Ja niedługo zakłądam Eibachy ,ale niższe ,ciekawe jaki będzie komfort :)

Uprawnienia umieszczania postów