róznica zasadnicza bo kiedyś nie było telefonów dwuzakreosowych, czy tak jak teraz czterozakresowych. np. nokia 5110 taki stary model działała na 900 mhz a 5130 na 1800 mhz. coprawda jeżeli nie było sim-locka to w obydwu działy karty wszystkich sieci ale juz z zasięgiem był kłopot (plus i era 900 mhz a idea 1800 mhz)
sądze że o to koledze chodziło.
a co najlepiej chodzi to nie wiem bo do swojej wrzuciłem play i smiga:)
Kolego kod specialny 000000 standardowy 1234. Mimo ze prosi o 4cyfy podaj jej 6. miałem kiedyś motorolle m3888 a to odwzorowanie naszego tel. w aucie.
Mam pytanko karte sim wkladamy w sluchawkę czy gdzieś w bagażniku tak gzies kiedys słyszałem ?
W starszych modelach były 2 miejsca na kartę. Pod słuchawką, albo w bagażniku.
Wkładamy kartę oczywiście nie wyłamaną.
Później zrezygnowali z miejsca w bagażniku i pozostało tylko to pod słuchawką.
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Wreszcie dzięki Waszym wyczerpującym wskazówkom mogę korzystać z funkcji telefonu :) no i w j.angielskim a nie francuskim :)
Witam,
dziś kupiłem kartę startową z Play i chciałem uruchomić swój telefon. Niestety pierwszą zagadką okazało się to jak wsadzić kartę,to znaczy czy "chipem" do góry ,czy na dół. Próbowałem tak i ta lecz w jednej i w drugiej możliwości nic się nie dzieje innego. Po wsadzeniu karty "obojętnie jak" wyskakuje taki komunikat:
INSERIRE SIM a potem VERIFICARE SIM i nic się dalej nie dzieje.
Odpisałem dane ze słuchawki może coś to komuś podpowie i coś w temacie doradzi.
BMW 84.11-8385748 MSN910RYQ4762 H:06 auto z 29,12,1998 roku po lifcie. Proszę o info w temacie co tu dalej z tym zrobić.
A jeszcze jedno może istotne, nie wiem nie mam antenki na tylnej szybie, mimo tego TV,RADIO działa.
Karta musi być simem do dołu i sam chip bliżej tyłu auta. Mam nadzieję że patrząc na kartę skumasz o czym mówię :) Ja musiałem aktywować najpierw kartę czy coś w tym rodzaju. W każdym razie i tak musiałem ją wyłamać i wsadzić do swojej Nokii aby coś tam ustawić na początku. Porem już działała w aucie. Najlepiej po wyłamaniu sima na tą dużą kartę "matkę" nakleić taśmę klejącą i wtedy przykleić sim.
A co do anteny to jak się nie myje ta mała antenka od szyby jest od GSM a od TV i radia jest wbudowana w szybę jak pasek grzewczy.
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Supermen dzięki za podpowiedz w temacie, co do instalacji karty sim to kumam już jak ją wsadzić. Natomiast faktycznie ja ma świeżą startówkę Play i spróbuje ją uruchomić w zwykłym telefonie i wtedy zobaczę czy "ruszy" w aucie. Jak to zbadam temat to napisze ci i jak.
Ja też mam Play w aucie więc podejrzewam że będziesz musiał zrobić tak jak mówiłem. Ale sprawdź i daj znać no i ciesz się potem telefonem w aucie :D
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/