U mnie grzeje po ok 5 min. Po 10 min zmniejszam grzanie bo pali w tyłek;)
U mnie grzeje po ok 5 min. Po 10 min zmniejszam grzanie bo pali w tyłek;)
Ajak to jest z tym ze grzejesz jak siedzisz a nie grzeje jak nie siedzisz?po co taki wynalazek jest?
Przecież fotele mają czujnik, żeby nie odpalać poduszki jeżeli na nim nikt nie siedzi, więc może podpięli po to grzanie foteli, aby bez sensu nie obciążać układu dodatkowym napięciem np. na zimnym silniku. "puchacz" ja bym zrobił tak, jeżeli odpalasz auto i zaczynasz skrobać szyby to do testu połóż coś ciężkiego na fotel (nie określę ci ja ciężki tzn 10, 20, może 50 kg w KIA wystarczy ok 5 kg żeby czujnik od pasów pikał) i włącz grzanie a po kilku minutach jak skończysz na zewnątrz będziesz miał odpowiedź czy to działa.:victory:
Dobre rozkminy... hehehhe. Maty są elektryczne i nie mają nic wspólnego z temperaturą silnika. Przekręcasz kluczyk włączasz w pozycję 2 siedzenie się grzeje lub odpalasz bryke. Z uwagi na to ,że mata jest w siedzeniu chwilę to musi potrwać aż poczujesz ciepło w tyłek. Jeśli siedzenie grzeje się bez pasażera może to potrwać trochę dłużej ponieważ szanownymi 4 literami nie dociskasz siedziska do grzejącej się maty. Nie ma nic niepokojącego w opisanym przez Ciebie problemie. U mnie zazwyczaj trwało to około 3-4 minut zanim poczułem ciepło w tyłek.
dziekuje za rady.posprawdzam i dam znac .pozdrawiam
Nie ma żadnego czujnika obciążenia. Włączysz i ma grzać. Ja już po ok minucie zaczynam czuć jak jest ciepło. A jak nikt nie siedzi to faktycznie potrzeba około 4 żeby skóra była przyjemnie ciepła.
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack