Ruszanie z 2 biegu to normalka z jedynki ci ruszy jeżeli mocno wciśniesz pedał gazu. Mam tak samo a skrzynia dobra:)
Ruszanie z 2 biegu to normalka z jedynki ci ruszy jeżeli mocno wciśniesz pedał gazu. Mam tak samo a skrzynia dobra:)
Powtórzę i ja. Ruszanie z drugiego biegu to normalna sprawa. Jeśli jeździsz spokojnie to nic dziwnego że skrzynia rusza z dwójki. Natomiast mnie bardziej zainteresowało to szarpnięcie o którym przebąknąłeś. Opisz dokładniej, kiedy się to dzieje i czy jest to mocne szarpnięcie, czy w miarę delikatne?
To teraz ja napiszę bo po super hiper "dynamicznej" wymianie oleju miałem to samo. Skrzynia po nagłym zatrzymaniu za długo myślała, zanim wrzuciła bieg; często lubiła "kopnąć". Recepta: uzupełnij olej w skrzyni i będzie bez problemów.
"Hamulce są dla tchórzy"
"Skasuj bilet"
Jeżeli Twoja skrzynia ma ''kick down'' na lince to ta linka mogła się rozregulować i mogą być takie objawy. Podobny przypadek miałem u siebie w E28 skrzynia 4hp22 lub 24 nie pamiętam dokładnie.Odepnij linkę ''kick down'' od ramienia przepustnicy ''gazu'' , przejedź się i sam zobacz czy nie ma szarpania. Nie prawidłowy poziom oleju też może być przyczyną ''szarpania''.
szarpnięcie dokladnie wyglada tak, że zatrzymuje się np. na światłach, puszczam hamulec wciskam gaz i nastepuje redukcja na jedynke no i przy tym wystepuje szarpniecie. no i to mnie martwi zwlaszcza ze zanim wymienialem simering w skrzyni to jakos nie pamietam zeby tak się działo,. oliwy podobno mechanik dolewał 1,5 litra bo za mało było ale może faktycznie sprawdzę jeszcze ten poziom.
Możesz jeszcze skasować pamięć trybu adaptiv wciskasz gaz aż pstryknie kick down i tak trzymając włączasz zapłon trzymasz tak 30s potem puszczasz i odpalasz nie wytłaczając zapłonu miedzy czasie
No i jak tam wyjaśniła się sprawa z tym przerzucaniem z dwójki na jedynkę??
Moja E28 nie miała tempomatu...
Na ramieniu przepustnicy powietrza były zaczepione dwie linki jedna od pedału przyspieszenia i druga od tzw ''kick-down'' auto z automatyczną skrzynią biegów...
Moja E28 miała silnik m20b20 oraz skrzynię 4HP22 i ''kick-down'' na lince w późniejszych modelach (młodszych) ''kick-down'' był sterowany elektronicznie.