-
Zaawansowany U¿ytkownik
£o¿ysko tylniego ko³a a jednak Wahacz
Witam. Panowie wyczu³em luz na ³o¿ysku z ty³u i mam pytanie czy da siê dokrêcic? Je¶li tak to z jak± si³±?,
bo raczej siê nie rozsypa³o bo nie s³yszê ¿eby hucza³o lub wy³o.
Ostatnio edytowane przez Derreg ; 16-01-2011 o 18:00
728i
-
Zaawansowany U¿ytkownik
A na pewno to ³o¿ysko? Bo zazwyczaj luz robi siê na tulei ko³o piasty i mo¿na to pomyliæ z luzem na ³o¿ysku. Co do ³o¿yska to nie mam wiedzy jak to w naszych autach jest. Znajomy wymienia³ w e36 z przodu - tam ³o¿ysko jest od razu z piast± i dokrêcasz ca³o¶æ mocno bez kombinacji z zostawianiem luzu - domniemam, ¿e w naszych jest podobnie ale to ju¿ mo¿e kto¶ potwierdzi kto robi³ u siebie. Ja zmienia³em te tulejki na po³±czeniu piasta-wahacz.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Po dzisiejszej wizycie na warsztacie stwierdzili ¿e to jednak jest luz na wahaczu górnym z ty³u. Jakiej firmy kupic ten wahacz ¿eby trochê po¿y³?
Link na allegro ale nie wiem czy warto
http://allegro.pl/wahacz-gorny-tyl-b...395909829.html
LEMFORDER
http://allegro.pl/lemforder-wahacz-g...388213539.html
Ostatnio edytowane przez Derreg ; 14-01-2011 o 17:10
728i
-
Zaawansowany U¿ytkownik
sprawdzone lemforeder, ale mozse i kraft sie spisze....ktos musi sprawdzic:) :P
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Mój brat kupi³ do e39 tego krafta i zobaczymy jak d³ugo po¿yje. Na razie jeszcze do nas nie dotar³, wiêc nawet nie wiem jak wygl±da. Niby dwa lata gwarancji o czym¶ tam ¶wiadcz±.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Gwarancje to masz dwa lata na to, ze Ci nie peknie na pol. Jak Ci sie luzy na gumach zrobia po 5 tys km to pan sprzedawca powie: "Panie, a co pan chcesz za 89 zl..." Kup Lemfordera, ewnentualnie Meyle albo Febi.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Kupiê Lemfordera bo mam luz na tym sworzniu tylko jutro zajrzê jeszcze raz czy jest prosty czy wygiêty bo na allegro s± dwa i mi siê pomota³o.
Zamówiê jutro z allegro bo cena wychodzi oko³o 300 z³ a u mnie po rabacie 370z³ i te¿ trzeba czekac.
1.Ciekawi mnie tylko jaka cena jest w ASO?
2.Czy mogê zarobic trasê ok 300 km i go wymienic ?
Bo mam pilna trasê i mi siê przeci±gnie termin zanim to dostanê i zamontuje a jak ju¿ bêdê Warszawie to bym od razu kupi³.
Ostatnio edytowane przez Derreg ; 16-01-2011 o 18:03
728i
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Mój mia³ luz na sworzniu ok. o.5cm - wiêc sporo.
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Kupilem Maele HD ( wzmacniane) Po zrobieniu okolo 8 tys km jestem rozczarowany, ponownie mam wahacze do zmiany, takze ja tego nie polecam, dodam ze autem nie je¿d¿e Po polskich à Po niemieckich autostradach . Teraz szukam czegos lepszego i nie wiem czy Nie zdecyduje sie na ori czyli Lemforder ?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum