-
Zaawansowany U¿ytkownik
Problem z odpaleniem
Witam Wszystkich ,
w Pi±tek 14.01 pojecha³em do Nowego S±cza- autko ok godziny 15 odstawi³em i nie by³o ruszane do Niedzieli do ok 16.30
W niedzielê -chcê odpaliæ a silnika wpada w drgania, chodzi na 3 cylindy -mo¿e 4 , po czym ga¶nie. Na peda³ gazu nie reaguje, dusi go , itp itd . Autem nie da³o siê ruszyæ . Odpi±³em akumulator , po 30 minutach uruchomi³em ponownie i auto chodzi jak "nowe" . Od tej pory tzn od wczoraj nic siê nie dziejê , odpala bez problemu wszystkie objawy zanik³y . Auto zawsze jest gara¿owane , teraz sta³o pod chmurk± - czy jest mo¿liwe , aby wilgoæ siê gdzie¶ dosta³a w okolice jaki¶ czujników, komputera....?????
pozdrawiam
BMW e-38 , 728
Dzi¶ - ca³y dzieñ sta³a pod prack± - po 8 h odpali³a od strza³u
Podjadê w nastêpnym tyg. na komputer- dam znaæ co i jak .
Ostatnio edytowane przez Cyga ; 17-01-2011 o 16:45
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
a jakie masz bmw? jaki silnik? cokolwiek o aucie?:> bo nic nie widac przy nicku:) kolego powiem CI ze deszcz i snieg to najwieksze skur***le dla bmw:) moje bmw nie lubi wilgoci(a mam nowe swiece przewody etc) mojego kumpla nie lubi wilgoci i ogolnie wilgoc dla samochodu to zlo:) jak dla mnie to ona sie naCIebie obrazila ze ja olales na tyle czasu i zostawiles pod chmurka:) to dama w koncu:) skoro jest juz ok to teraz staraj sie jej nie denerwowac:)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
U mnie s± czasem podobne objawy jakie opisa³ Cyga ale wystêpuj± tylko w czasie du¿ego mrozu. Silnik krêci i wpada w drgania , co¶ jakby nie ³apa³ na wszystkie gary...
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Co¶ jest na rzeczy je¶li chodzi o wilgoæ od spodu. Ja mam takie do¶wiadczenie, ¿e jak parkuje na trawie to odpalenie po nocy jest z takim zga¶niêciem. My¶la³em. ¿e ¶wiece i zaraz wymieni³em ale braciak w e32 i wcze¶niej w e30 mia³ podobnie. Du¿a wilgoæ z rosy, z trawy gdzie¶ osiada i przeszkadza - a normalnie pod blokiem stoi i w ka¿d± pogodê pali ok. Tak, ¿e to juz chyba wynika z budowy naszych aut - jaki¶ element jest s³abo zabezpieczony od spodu na wilgoæ.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum