Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: Paweł 7 - moje 735i (e38)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750ia, CL600
    e38 jest juz autem prawie kolekcjonerskim
    ze wzgledu na wiek

ludzie z pasja do takich aut i pieniedzmi cenia sobie oryginalne wyposazenie
    kazdy nieoryginalny dodatek jest na minus

coraz wiecej ludzi i w polsce zwraca na to uwage, i sa sklonni wydac 50tysi za golasa w ladnym stanie (np z klasykigatunku)
    ktorego mozna kupic za 15scie na mega wypasie, ale ulepa

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735i (e38) M62B35 manual
    Franco750 - no cóż - w pewnym sensie zgadzam się z Tobą, że są ludzie, dla których VIN jest świętością i to jest dla nich wyznacznik "oryginalności" egzemplarza. Ale - ja nie robię auta dla kogoś takiego, tylko dla siebie. I jeśli czegoś mi brakowało lub po prostu podobało mi się z innej wersji lub egzemplarza, to dokładałem. Nie jestem "więźniem VIN-u". I nie zgadzam się z Tobą w kwestii, że prawdziwy kolekcjoner i człowiek chcący mieć klasykę gatunku na takie auto nie zwróci uwagi i powie, że jest to "ulep". Gdyby tak było, to 90 % wszystkich klasycznych aut zarejestrowanych jako zabytkowe też nie mogłoby sprostać takim wymaganiom - a to dołożone radio Beker lub Safari z tamtych lat, a to inne kołpaki na feldze lub same felgi, a to dołożone halogeny z epoki... Wg mnie problemem jest kwestia dokładania elementów do danego auta, które nigdy w nim nie występowały - tu się czasem zaczyna robić wioska. Natomiast w czasie występowania czegoś takiego jak "INDIVIDUAL" to wg mnie to o czym mówisz nie ma sensu (ale oczywiście potwierdzam, że są ortodoksyjni wyznawcy VIN-u).
    Raz jeszcze jednak uważam to za dziwne podejście, bo np. jeśli ktoś kupił sobie starego Mercedesa, w którym nie było radia, to oznacza, że musi już takim jeździć i nigdy sobie w nim radia nie zamontuje, bo samochód przestanie być w pełni oryginalny...???
    Uważam, że słowo ULEP jest dla takiego auta (przykładowo mojego) mocno krzywdzące.
    To tyle - i oczywiście nie obrażam się tylko wyrażam swoją opinię na Twoje słowa:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Rozglądam się za e66 750 Li
    Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    auto wyglada fajnie

ale dla mnie to jest ulep
    gdybym mial szukac dla siebie to bede szukal fabryki
    a nie 735 ktora ma ma wnetrze z 5 innych modeli, w tym z 750

nie wiem czemu posiadacze wlasnie e38 maja taka maniere dziwna, ze laduja do niej co sie da i co trafia na allegro z lepiej wyposazonych modeli
    zaden kolekcjoner, gosc z kasa nie da za taki egzempalrz pieniedzy

albo jak widze 728 albo 730d z deskami w skorze, siedzeniami nappa
    dodatki drewiane, szmery bajery, to dla mine wiocha
    jeszcze tylko znaczka 750 na klapie brakuje, choc i na allegro takie sie zdarzaja

w innych autach typu merc nie obserwuje takich zapedow
    seria jest w cenie

auto bylo zadbane, trzeba bylo tylko odswierzyc i zostawic wszystko seryjne
    duzo ladniej by mi sie podobalo
    Zgadzam się w tym w zupełności, wszystko co jest nie zgodne z vinem obniża wartość auta, osobiście również jestem w trakcie poszukiwania i nie ma co kupić, bo albo złom albo zmodyfikowane. Dla mnie zgodność z oryginałem jest jednym z głównych, obok dobrego stanu technicznego wyznacznikiem w poszukiwaniu auta.

Gratuluję dla autora utrzymania auta w dobrym stanie i dbałość o nie, ale wszelakie dokładanie oceniam na minus. Pozdrawiam.

Made in Tapatalk Galaxy Note 4 ByCygano

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Ja osobiscie dolozylem fotele w pradzie sle stare mamualne zostawilem schowane zapakowane szczelnie wlasnie dla takich koneserow .. a ja osobiscie np nie kupilbym golasa za 3 dychy.. pogratulowac efektu

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez Kamiloo_ ; 24-04-2016 o 13:19

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez Franco750 Zobacz posta
    nie wiem czemu posiadacze wlasnie e38 maja taka maniere dziwna, ze laduja do niej co sie da i co trafia na allegro z lepiej wyposazonych modeli
    zaden kolekcjoner, gosc z kasa nie da za taki egzempalrz pieniedzy
    To jakoś mało wiesz.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735i (e38) M62B35 manual
    Auto sprzedane - może pojawi się tutaj na forum jeszcze już z innym właścicielem. Dziękuję za dobre słowa w ciągu tych kilku lat.
    Zostały mi do sprzedania koła letnie 19" W95 Słoneczka - ogłoszenie jest w odpowiednim dziale.

Uprawnienia umieszczania postów