Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Sposob na wyrobionego Torxa

Zaawansowany Użytkownik Awatar benyhp
    BMW
    e32 m30b30 1991
    Jak mi się takie coś zdarzało, a nie było miejsca na spawanie, brzeszczoty itp.. to po prostu bierzesz płaski śrubokręt, najlepiej taką końcówkę samą i nabijasz. Większego torxa ciężko nabic, bo musisz jakby poszerzyc wszystkie 6 rogów. Ostra końcówka płaskiego śrubokręta wbija się tylko w dwa, przez co jest prościej. Sposób sprawdzony na 100%. Pamiętaj tylko aby końcówka była dobrej jakości - twarda i ostra:) POZDRAWIAM

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez Ventola Zobacz posta
    Innym razem w e39 ukręcił się korek odpowietrzający chłodnicę i też wiertarka pomogła. Nawiercasz i wykręcasz.
    ja urwane korki odkrecam tak, nagrzewam wkretak torx i wtapiam w urwany plastik, czekam az wystygnie i odkrecam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740iA, e30 344i, 126p
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    A nie prościej w tym momencie wyciągnąć kolektor ssący?

Jak masz dostęp do możesz spróbować nabić bit typu Spline(taki torx, ale 12-kątny)
    Dzięki za odpowiedzi. Niestety ze śrubokrętem nie wyszło (pekł za nim sróba póściła).
    A czy ta przepustanica nie przeszkadza w zdjęciu kolektora? Bo jak nie, to jestem w domu, tylko myslalem że trzeba (tak bylo napisane w jakiejś instrukcji w necie)

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Gdyby nie to, że dałem ciała przy zakładaniu pompy wody ostatnio(przy wymianie lewego czujnika stuku, między 5 i 6 cyl) to przepustnicy nie musiałbym w ogóle ściągać. Ściągałem ją tylko po to, żeby sprawdzić skąd ciecze.

Jak będziesz zrzucać kolektor ssący to przy okazji obejrzyj w jakim stanie są czujniki stuku. Często mają popękane obudowy, po co później się denerwować jak dolot będzie poskładany :P
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740iA
    Idź do dobrego sklepu narzędziowego i kup coś takiego: nasadka wykręcająca
    Chciałbym umrzeć jak mój dziadek, we śnie, a nie w panice jak jego pasażerowie..

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Tą nasadką nie ma za bardzo jak złapać. To nie jest torx pod nasadkę, tylko bit(jak imbus)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów