Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: [ELEKTRYKA] Ori radio + wzmacniacz i sub?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e30
    przycisk LIN przywraca ustawienia indywidualne "położenia" bass - treble - balans i przod/tył do poziomu liniowego czyli wszystko jest na zerowym poziomie

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Lin to przycisk od ustawień dźwięku(linear). Ustawia suwaki na zero(bass, treble, fader, balans)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar _michaś_
    BMW
    730i
    mam nawet tube gotowa i wzmacniacz do niej ;) takie kombinowanie to moj pierwszy zestaw audio i uwierz ze nie zagra tak jak bys chcial zbyt wygluszona ta nasza becia jest ;) a co do sterowania z kiery to da sie dorobic w zaleznosci od rocznika jesli masz podlaczenie radia z okraglymi pinami i kwadratowa kostka to lipa do nowszej wersji sa kable do kupienia pod odpowiednia firme radia ;) do wczesniejszych wystarczy rozebrac pilota podlutowac na krótko do przyciskow ladnie wszystko skrzetnie ukryc w obudowie kierownicy i smiga az milo ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar JointoVicz
    BMW
    e32 EX 730 88' m30b30 r6 & e38 730i 95' m60b30 v8
    Cytat Zamieszczone przez qaz Zobacz posta
    przycisk LIN przywraca ustawienia indywidualne "położenia" bass - treble - balans i przod/tył do poziomu liniowego czyli wszystko jest na zerowym poziomie
    dzieki:) ! e38 i to sterowanie to dla mnie nowosc takze no:P bed epytal jeszcze nie raz:d

BMW
    Cytat Zamieszczone przez _michaś_ Zobacz posta
    mam nawet tube gotowa i wzmacniacz do niej ;) takie kombinowanie to moj pierwszy zestaw audio i uwierz ze nie zagra tak jak bys chcial zbyt wygluszona ta nasza becia jest ;) a co do sterowania z kiery to da sie dorobic w zaleznosci od rocznika jesli masz podlaczenie radia z okraglymi pinami i kwadratowa kostka to lipa do nowszej wersji sa kable do kupienia pod odpowiednia firme radia ;) do wczesniejszych wystarczy rozebrac pilota podlutowac na krótko do przyciskow ladnie wszystko skrzetnie ukryc w obudowie kierownicy i smiga az milo ;)
    wiem ze nie mam sie spodziewac niczego ekscytujacego bo mam sprzet w e32 i gra spoczko:) nie ma urywac lba ale normlanie pograc:) bo ori audio niestety nadaje sie tlyko do wysokich tonow:P cos tam pogra:P ale dzieki za odp:D:P jednak zostawiam ori radio:P

PS.MA KTOS MOZE WKLAD DO ZMIENIARKI????????????????????????????

PS. jak powinna sie otwierac klapa bagaznika?:> jak nacisne na kluczyku to powinna tlyko odskoczyc kawalek i trzeba jej pomoc zeby sie calkowicie otworzyla czy powinna sama sie calkiem otwierac?:> hmm?:> mechanizm dziala klapa odskakuje ze 2 cm jest otwarta ale trzeba ja do gory podniesc:) to tak dziala czy np za malo plynu mam?:> hmm?:> pozdro!:D

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez JointoVicz Zobacz posta
    bo ori audio niestety nadaje sie tlyko do wysokich tonow:P cos tam pogra:P
    W e38 to ono do niczego się nie nadaje;)

PS. jak powinna sie otwierac klapa bagaznika?:> jak nacisne na kluczyku to powinna tlyko odskoczyc kawalek i trzeba jej pomoc zeby sie calkowicie otworzyla czy powinna sama sie calkiem otwierac?:> hmm?:> mechanizm dziala klapa odskakuje ze 2 cm jest otwarta ale trzeba ja do gory podniesc to tak dziala czy np za malo plynu mam?:> hmm?:>
    Masz klapę hydrauliczną czy nie. Jeśli nie to ma odskoczyć i otwierasz sam. Jeśli tak to powinna sama się otwierać.

Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    ja bym pomyslal nad wzmacniaczem z wejsciem HIinput.. czyli bierzesz sygnal prosto z glosniaka a + do zalaczania wzmaka znajdziesz gdziekolwiek jak pokobinujesz ja bym poprostu wzial go ze stacyjki gdzies z tylu bo i tak bez stacyjki radio nie gra:) tez mysle nad tuba bo mam DSP ale nie wiem czy mi sie wydaje czy cos jest nie tak ale jakos malo basu musze kiedys sie z kims ustawic i posluchac u niego...
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

BMW
    Cytat Zamieszczone przez royal Zobacz posta
    ja bym pomyslal nad wzmacniaczem z wejsciem HIinput.. czyli bierzesz sygnal prosto z glosniaka a + do zalaczania wzmaka znajdziesz gdziekolwiek jak pokobinujesz ja bym poprostu wzial go ze stacyjki gdzies z tylu bo i tak bez stacyjki radio nie gra:) tez mysle nad tuba bo mam DSP ale nie wiem czy mi sie wydaje czy cos jest nie tak ale jakos malo basu musze kiedys sie z kims ustawic i posluchac u niego...
    w nastepnym tygodniu napisze czy to jakos mi wyszlo:P a wzmaka innego nie chce bo mam juz swoje audio ktore wiem jak gra i o:P

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    ja bym pomyslal nad wzmacniaczem z wejsciem HIinput.. czyli bierzesz sygnal prosto z glosniaka a + do zalaczania wzmaka znajdziesz gdziekolwiek jak pokobinujesz ja bym poprostu wzial go ze stacyjki gdzies z tylu bo i tak bez stacyjki radio nie gra tez mysle nad tuba bo mam DSP ale nie wiem czy mi sie wydaje czy cos jest nie tak ale jakos malo basu musze kiedys sie z kims ustawic i posluchac u niego...
    Po co w tym momencie dokładać wzmacniacz, chyba tylko po to, żeby było głośniej, bo wszelkie ułomności scalaków w radiu i tak pozostaną.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar royal
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    chodzilo mi o szybkie dolozenie basu.....ja nie narzekam na srodki i wysokie a podalem najszybszy sposob.....tak mi sie wydaje...wiem ze High input nie ma zbyt dobrej opiniii ale do basu chyba wystarczy??
    ...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Uprawnienia umieszczania postów