Po stronie pasażera...Do spryskiwaczy lamp jak i halogenów wydaje mi się że jest ten sam zbiorniczek co do intensywnego mycia szyby
i jeszcze jedno tytuluj poprawnie posty. Ten ktory dales nie odnosi sie do tematu temperatura. Gdyby kazdy tak tytulowal to na forum by istnial totalny balagan! Gdybym byl modem temat by lezal w koszu za bledny tutul. Popraw
Dobrze wporządku poprawiam nazwę
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 10-01-2011 o 19:45 Powód: Złe nazwany temat
w pelnej wersji V8 tak 3. jeden do mycia szybek, drugi do intensywnego mycia szybek, trzeci pod prawa-strona pasazera do wycia lamp i halogenow. Kazdy zbiornik ma swoja pompke, w tym trzecim jest gruba z 2 wyjsciami osobno lampy i halogeny (takiej szukam). natomiast w V12 sa zdaje sie 2, napewno do mycia lamp i halogenow jest osobna tez pod prawa lampa.
Wojtek wybacz wszystko dlatego że nie umiałem.
A teraz do Rzeczy przed chwilą wróciłem po ok 2 godzinach, istotnie ze strony kierowcy wtyczka pozostanie niezidentyfikowana dałem jej spokój.
Teraz tak: mieliście oczywiście rację termometr jest po prawej stronie w kratce koło ucha holowniczego wystaje nawet jego trzonek czujnik jednak był i to oryginalny niepotrzebnie kupowałem drugi jego wtyk był czysty sprawdziłem ponownie gniazdo główne wiązki było w porządku ale jak już wiedziałem gdzie dokładnie termometr jest sprawdziłem bezpośrednią jego wiązkę okazało się że izolacja kabelka sygnałowego była uszkodzona przez co kabelek zaśniedział i się skruszył gdy go wziąłem w rękę stąd problem zrobiłem go na małe wsuwki i zabezpieczyłem rurką termokurczliwą i izolacją z -37 spadło na -35 ale to za wolno więc zresetowałem OBC pokazało +5,5 i schodziło powoli w dół gdy wychodziłem zeszło do +4 wszystko się przyzwyczaja do siebie jestem zadowolony :) U kolegi W E34 sprawa czujnika mnie zmyliła dlatego szukałem w złym miejscu a teraz dla was wszystkich symboliczne :piwo_sok:
Dzięki :victory:
Gwarantuje ze tak jest, mam wszystkie zbiorniczki, brakuje mi tylko pompki tej "grubej", poza tym sa dwa rodzaje duzych zbiorniczkow, jeden z nich ma wejscie na odpowietrzenie tego trzeciego zbiornika.
Jeśli chodzi o M30 to rzeczywiście z lewej strony znajduje się taki duży zbiorniczek na spryskiwacze lamp i halogenów, więc ta wolna wiązka będzie najprawdopodobniej od silniczka spryskiwaczy.