Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 92

Wątek: internetowe poszukiwania E65

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 3.0D 230KM 2004`
    Cytat Zamieszczone przez mrsiwek Zobacz posta
    Wiecie co? Nie zrozumcie mnie źle, ale mam wrażenie, że co nie którzy tutaj ( są lub udają arystokrację) nie wiedzą ile te auta kosztują... wszyscy mają taki "wypas" w swoich autach? A może zwykły Kowalski poprostu kupi takie auto bo mu się strasznie podoba i jest w stanie pominąć parę drobiazgów w wyposażeniu 7er dla wyższych wartości ( w tym przypadku cena)... będzie o nią dbał i cieszył się jazdą bardziej jak nie jeden tylko szczekaty 20-latek.
    Sami sobie odpowiedzcie czy np. telefon w aucie jest potrzebny? a dwa telefony? masaże? wentylowane fotele są napewno fajne ale jak do tej pory jeździłem na skórze przez ostatnie 5 lat bez takiej opcji i nie narzekam....
    Co do tych problemów z elektryką przed 03,2003 r.prod. to chyba kolejna legenda wyssana z palca- nigdzie nie znalazłem NIC co by o tym mówiło... a gadanie, że mój mechanik nie miał czasu żeby mi o tym powiedzieć podsumowałbym dwoma słowami -> zmień mechanika jak jest chamem.
    Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi i czekam na więcej info o tym modelu ( 745) -> może np. co jest kosztowne podczas wymiany (chodzi o rzeczy eksploatacyjne), czy warto przerobić ją na gaz ( może kogoś polecacie?), ile Wam pali autko?....
    Jeżeli kolego jesteś zwykłym kowalskim to kup sobie gołą e65... Skoro są bajery które były montowane w BMW i są przydatne w codziennym życiu to czemu ich nie poszukać... jak nie zaznałeś wentylowanych foteli to naprawdę nie wiesz co tracisz... Te auta były produkowane właśnie nie dla zwykłego kowalskiego który sobie jeździ do pracy i w niedziele do kościoła robiąc 500km tygodniowa tylko dla Pawlaka który robi czasami po 500km dziennie, któremu są przydatne takie rzeczy jak np. masaże, telefon i wiele innych, żeby mu umilić miejsce prace jakie często bywało BMW serii 7.
    Większość aut które były produkowane jako nowy model miały błędy, pewne braki które w kolejnych latach był likwidowane. Mi wystarczyło że sprawdzony i pewny mechanik powiedział żeby szuka auta po marcu 2003. Widocznie miał z nimi do czynienia. Nie musisz mi wierzyć czy coś, kup sobie pierwszy wypust a może kiedyś przypomnisz sobie moje słowa... oby nie !!!!!!!

pozdrawiam

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Cytat Zamieszczone przez olejus Zobacz posta
    Niby tak tylko potem się to kończy tym, że za parę tygodni na allegro będzie wyszukiwanie : tylna roletka, CD zmieniarka , fotele komfort (6.000 zł) , boczne roletki elektryczne , siłowniki dociągania drzwi. Wiadomo nigdy się nie trafi na to czego się szuka (rynek wtórny) dlatego warto szukać z głową / przestrogami / informacjami którymi warto się kierować itd. itd.

Kilka lat temu te dodatkowe wyposażenie kosztowało prawie połowę auta :) :) :)
    Swięte słowa a mój przypadek jest tego najleprzym przykładem, kupiłem auto, co prawda e38 3,0i / 94r ale nie o to tu chodzi, kosztowało 18tyś i było totalnym golasem na początku i tak byłem zafascynowany, pojechałem na zlot i zobaczyłem co może być w aucie i się zaczeło.
    Na chwilę obecną auto pochłoneło kolejne 23 tyś w gadzetach i częściach zamiennych choć 70% to gadzety i sam nie wiem nawet kiedy.
    Gdybym był mądrzejszy i zsumował te pieniądze odrazu miał bym teraz auto z końca produkcji i napewno dużo lepiej wyposażone niż teraz, więc czasem lepiej posłuchać dobrych rad, pozdrawiam :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Powiem jeszcze inaczej niż koledzy wyżej, co prawda mamy taki duży wybór jeśli chodzi o listę wyposażenia/bajerów, jedno auto ma tego więcej, drugie mniej, a wychodzi to z tego że przy zamawianiu tego auta był "Kowalski" i był też "Pawlak", dlatego nie ma absolutnie nic złego w tym że nie zależy Ci tak bardzo na tym co będziesz miał na pokładzie, a na tym żeby mieć po prostu 745i (choć z góry te 745i częściej się zdarza dość bogato wyposażone niż np. diesel) także gdybyś szukał diesla, to wtedy miałbyś się czym martwić, bo znaleźć w dobrej cenie, dobrze wyposażone i ZADBANE np. 3.0d graniczy z cudem chyba :) Dlatego to że chłopaki Ci piszą abyś poszukał bogatej, mówią to tylko i wyłącznie z własnego doświadczenia i ja także się do nich zaliczam, ponieważ do nie dawna miałem 730d E38 w bardzooo słabej wersji i mimo to że miało to i tamto wiecej niż przeciętne auto, ciągle było mało (tu nagłośnie, tu hydrauliczna klapa, tu duża navi 16:9, tu podgrzewanie, tu PDC itd.) dlatego przy kupnie 745i (które nabyłem tydzień temu dokładnie) kierowałem się konkretną listą wyposażania którą miałem stworzoną w głowię i egzemplarz musiał spełniać abym później nie żałował - i nie żałuje, bo znalazłem to czego chciałem. ;) A cenami się nie sugeruj, bo każdy ceni swoje auto jak uważa, a to że nie które z nich nawet połowy tej ceny nie są warte to już swoją drogą, wystarczy tylko uzbroić się w cierpliwość i znaleźć tą jedyną, jedynie kwestia czasu. Lepiej poczekać i kupić dokładnie to czego się szuka, niż kupić szybko i jeszcze szybciej żałować. :)

Początkujący Użytkownik
    jak juz pisalem nie po to sie kupuje 7 zeby miec wyp z np 3, ceny uzywanych aut sa podobne czy z wypasem czy nie, wystarczy dluzej poszukac, moim zdaniem kupowanie uzywanego auta bez wypasu jest bez sensu... jasne ze mozna pominac to czy tamto, ale to tak jak kiedys z klima, jak sie jej nie mialo to bylo ok, ale jak juz sie choc raz ja mialo to nigdy wiecej bez, to samo jest z grzaniem, wentylacja foteli, systemem audio, gadzetami umilajacymi prowadzenie itd. Kupic 7 dla semej budy? Dla mnie sredni interes, wolal bym wypchana e60 niz gola e65.

p.s kupujac 3 lata temu merola tez mialem do wyboru, gole, nowe, salonowe e200 lub roczne wypchane e320 i dla mnie decyzja byla tylko jedna i nie zaluje :D
    Ostatnio edytowane przez pazur ; 31-01-2011 o 23:45

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Wypas jest ważny, ale rzeczywiście np telefon to tylko nieużywany gadżet, 2strefowa klima dla mnie np udręka itd itp. Warto przemyśleć, ale jestem na tym forum od dawna i słowo "golas" zbyt często się u niektórych powtarza... Mi też sie podoba wiele bajerów które mógłbym dołożyć, jak np tylna kanapa elektr, tylny monitor - ALE PO CO !? Dla oka? Bez sensu :)

Co do wadliwej elektroniki to wiem, że robiono zmiane softu i to z tego co wiem eliminowało problemu - mi kiedyś zrobiono przypadkiem i mam święty spokój - jednak przed tym też nie widziałem problemów, no ale auto użytkowałem od miesiaca... Też słyszałem żeby wybierać po 2003 ale jeszcze nie trafiłem na kogoś kto by narzekał że mam przed tym rokiem :)

Początkujący Użytkownik Awatar mrsiwek
    BMW
    745i E65
    Cytat Zamieszczone przez pazur Zobacz posta
    , wolal bym wypchana e60 niz gola e65.

p.s kupujac 3 lata temu merola tez mialem do wyboru, gole, nowe, salonowe e200 lub roczne wypchane e320 i dla mnie decyzja byla tylko jedna i nie zaluje :D
    to znajdź za 55tyś zł. wypchaną E60 :)... mnie nigdy nie było stać na nowego E200 czy rocznego E320... a takie E65 -> http://moto.allegro.pl/sliczne-czarn...427183465.html to naprawde dla mnie szczyt możliwości i chyba spełnienie jakiegoś motoryzacyjnego marzenia.
    Panowie spójrzcie na to autko tak chłodnym okiem... czy jemu naprawdę sporo brakuje, żeby był tym ideałem? Jak dla mnie brakuje wentylowanych foteli i that's all :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    Z tymi cenami aut używanych to rzeczywiście jest różnie, bez względu na to czy sa wyposażone czy nie. :)
    Bo tutaj oczywiście się rozchodzi o pieniądze i zazwyczaj gdy chcemy kupić jakieś auto, to nam się wydaje że jest to nie możliwe aby miało wszystko czego chce i dodatkowo mieściło się w tych kosztach które chcemy wydać.
    Ja też w to nie wierzyłem, ale miałem tyle samo co Ty i po kilku miesiącach szukania udało mi się znaleźć Czarną, z beżowymi skórami 745i, z NOWĄ instalacją gazową, ze wszystkim co chciałem (Logic7, komfort fotele, podgrzewane przód + tył, wentylowane, masowane, pamięć foteli, hydrauliczna klapa, dociąganie drzwi, szyberdach, rolety na tył, PDC... dodatkowo dostałem do niej dwa komplety kół : 19stki "słoneczka" + 17 zimowe NOWE.
    Jest ciężko znaleźć dobrą sztukę, ale bez przesady, problem jedynie w tym że tego nikt nie wie czy jutro znajdziesz tą co chcesz, czy za tydzień czy za miesiąc.
    A co do Twojego linku - jeśli ma wszystko to co wypisałem wyżej, tylko brak wentylacji i masaży, to ja bym brał na pewno, bo sam kiedy szukałem byłem gotów przeboleć te dwie "funkcje" ale takich rzeczy jak Logic 7 czy hydraulika klapy, dociąganie, PDC - to już nie :)

Początkujący Użytkownik Awatar JackRM
    BMW
    '01 E53 X5 4.4 SportPack
    Cytat Zamieszczone przez mrsiwek Zobacz posta
    to znajdź za 55tyś zł. wypchaną E60 :)... mnie nigdy nie było stać na nowego E200 czy rocznego E320... a takie E65 -> http://moto.allegro.pl/sliczne-czarn...427183465.html to naprawde dla mnie szczyt możliwości i chyba spełnienie jakiegoś motoryzacyjnego marzenia.
    Panowie spójrzcie na to autko tak chłodnym okiem... czy jemu naprawdę sporo brakuje, żeby był tym ideałem? Jak dla mnie brakuje wentylowanych foteli i that's all :)
    Mnie też to auto się naprawdę podoba, od razu jak wyszło na allegro zwróciłem na nie uwagę.
    Ale to nie brak wentylowanych foteli (niezbędnych tu w Rzymie gdzie mieszkam) mnie powstrzymał od zakupu, ale styl opisu aukcji "na handlarza" w tym rok 2003 / de facto model 2003 a rok jest 2002. Wg mnie auto ma również skręcony budzik bo po odjęciu od ceny akcyzy i tych 5-6 tysięcy zł co jest minimum zarobku handlarza i przeliczeniu tego na Euro to oglądając inne auta wystawione na mobile.de to musiał mieć chyba ze 350k km żeby go kupić. Niemiec tak tanio dobrego auta nie odda. No chyba, że była to okazja, ale je nie wierzę w zbieg okoliczności..
    Tym niemniej autko jak dla mnie wygląda naprawdę fajnie.

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Arman pokaż auto w dziale przedstaw się :)

- Logic7 jest niesamowity.
    - Masaże - Dla mnie masaże są zbyteczne chociaż je mam to i tak nie używam ale za to używam klimy dwustronnej (szczególnie że ja zmarzluch jestem i lubię w aucie upał , pasażer niekoniecznie).
    - Podgrzewane fotele (to podstawa bez dwóch zdań);
    - PDC (w corsie je nawet mam :) );
    - Soft Close (i tak teściowa trzaśnie drzwiami) :)
    - Szklany szyber - docenisz jak go nie będziesz miał a zobaczysz efekt :)
    - Webasto (jedna z najlepszych opcji jaką mam :) )
    - Lodówka (bardziej na pokaz przed kolegami alkoholikami niż użyteczna opcja ale najwięcej można o niej dyskutować)
    - Dynamic Drive czy EDC (docenisz na wąskiej drodze kiedy na tyłku usiądzie ci małe szybkie autko a Ty tego mieć nie będziesz)
    - Skrętne lampy (nie mam tego ale wiem że by się przydało bo jest różnica w zakrętach)
    - Składane lusterka (E65/E66 to jakiś kosmos ... taka jawna prowokacja dla złodzieja niczym "wyciągnij mnie , masz ułatwione zadanie bo nie musisz się zchylać" )
    - Opcja pilota do bramy w lusterku (dla osób o wyższej inteligencji - szczególnie jeżeli chodzi o pilot o zmiennym kodzie )
    - Opcja odtwarzacz MIDI (bez sensu zupełnie - nikt tego nośnika nie używa);
    - 2 telefony (niby są a i tak wyciągnę z kieszeni mojego starego Szajsunga ale na poważnie to jeden wystarczy)
    - Tylna roletka elektryczna/boczna (fajna sprawa - mało doceniana przy zakupie ale mi się bardzo przydaje -- szczególnie wieczorami :) );
    - pojemnik na napoje (tak pewnie zastanawiasz się dlaczego o tym pisze bo to nie było w standardzie :) a kosztowało w dopłacie 150 euro )
    - górna dodatkowa klimatyzacja tylna (jeżeli masz dobre dojście bez kolejek oczekujących do otolaryngologa to świetne , niby mam ale jak @tuczi włączył i zapomniał wyłączyć to mi dziecko do dzisiaj choruje);
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 01-02-2011 o 11:34
    Pić trzeba ! Jeść można !

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    @JackRM

Na temat cen i jakosci aut na polskim rynku rozmawialismy tutaj juz dosyc czesto.

Jest sprawa jasna ze handlarz musi swoje zarobic a ceny w DE sa jakie sa i dlatego auto mialo albo mnostwo kilometrow lub mialo inne wady ktore zostaly "naprawione" lub ukryte ...

Innej mozliwosci po prostu nie ma.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Uprawnienia umieszczania postów